ЗСУ завдали серію потужних авіаударів по позиціях армії РФ на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ завдали серію потужних авіаударів по позиціях армії РФ на півдні України

ЗСУ завдали серію потужних авіаударів по позиціях армії РФ на півдні України
Джерело:  online.ua

За словами речника Одеської ОВА Сергія Братчука, повітряні сили ЗСУ завдали 5 потужних авіаударів по позиціях окупантів на Миколаївщині та Херсонщині, спричинивши значні втрати живої сили та техніки ворога.

Джерело: Telegram-сторінка Сергія Братчука

ЗСУ продовжують потужно тиснути на окупантів на Херсонщині та Миколаєвщині 

Братчук також зазначив, що РФ вивела з Севастополя шість кораблів-ракетоносців. П'ять з них попрямували в північно-західному напрямку.

Між тим, за даними аналітиків британської розвідки, кремлівська окупаційна армія змушена використовувати старі літаки та пілотів-найманців.

Зокрема, українські військові повідомили про захоплення пілота російського штурмовика Су-25, збитого 17 червня.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Пілот зізнався, що він колишній майор ВПС Росії, який влаштувався на роботу в якості найманця ПВК "Вагнера" і здійснив кілька бойових вильотів під час війни.

Використання відставних співробітників, які зараз працюють за контрактом з "Вагнером", для виконання завдань безпосередньої авіаційної підтримки вказує на те, що російські ВПС, ймовірно, з усіх сил намагаються підтримати вторгнення в Україну достатньою кількістю екіпажів, - зазначають у розвідці Великої Британії.

Ймовірно, це пов'язано з поєднанням недостатньої кількості належним чином підготовленого особового складу в Росії і її бойових втрат, вважають у британській розвідці.

Повідомляється, що під час виконання завдань російський пілот використовував комерційні пристрої GPS, а не російське військове навігаційне обладнання.

Це, ймовірно, вказує на те, що літаки "Вагнера" є більш старими моделями Су-25 і що ВПС Росії не надають "Вагнеру" сучасне авіаційне обладнання , - підкреслюють у британській розвідці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?