ЗСУ зазнали втрат на Донбасі під обстрілами бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ зазнали втрат на Донбасі під обстрілами бойовиків

ЗСУ зазнали втрат на Донбасі під обстрілами бойовиків
Джерело:  online.ua

Бойовики окупаційного режиму обстріляли околиці населеного пункту Південне у Донецькій області. Внаслідок такої провокації під час існування домовленостей про припинення вогню поранений був один український військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво оперативно-тактичного угрупування “Північ” у “Фейсбуці”.

За оприлюдненими даними, інцидент стався у четвер, 4 лютого. Бойовики відкрили вогонь з мінометів калібру 82-мм і стрілецької зброї.

“Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав вогнепальне поранення. Воїна оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку”, - наголосили у представництві.

Про злочинну провокацію російського агресора попередили місію ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Згідно з офіційними відомостями, попередня доба 3 лютого у зоні бойових дій на Донбасі відзначилася переважно тишею.

“Лише в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік населеного пункту Гнутове російсько-окупаційні війська відкривали вогонь в бік українських позицій з автоматичного станкового гранатомета. А поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти здійснили кілька пострілів з підствольного гранатомета”, - резюмували у штабі Операції Об’єднаних сил.

Як повідомляв ONLINE.UA, за дорученням президента Володимира Зеленського розпочато інспекційну перевірку стану готовності до виконання завдань органів військового управління, з’єднань та військових частин, що виконують завдання в Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?