ЗСУ збили російський дрон "Форпост" вартістю близько 6 млн дол
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ збили російський дрон "Форпост" вартістю близько 6 млн дол

ЗСУ збили російський дрон "Форпост" вартістю близько 6 млн дол
Джерело:  online.ua

В районі острова Зміїний сили протиповітряної оборони України збили ворожий дрон "Форпост", вартістю близько 6 млн доларів. Він здатен вести розвідку і підсвітлювати лазером цілі для високоточних боєприпасів.

Джерело: Сили оборони півдня

ЗСУ збили російський дрон "Форпост" вартістю близько 6 млн дол

Відмінусований в районі Зміїного силами протиповітряної оборони півдня ворожий дрон «Форпост» - досить цікавий і небезпечний екземпляр. Він здатний не тільки вести розвідку, але й підсвітлювати лазером цілі для високоточних боєприпасів. «Форпост» – багатофункціональний дрон, вартість якого близько 6 млн доларів, - йдеться у повідомленні.

В якості засобів стеження та спостереження на дроні використовується одна електрооптична і одна інфрачервона камери, що дає можливість використовувати його цілодобово.

«Форпост» може перебувати в польоті близько 18 годин та долати до 250 км, а в оновленій версії і до 350 км.

Після модернізації на БпЛА цього типу, як повідомляється, з’явився й оновлений канал зв’язку, також заявлено про розробку підвісних контейнерів з додатковими системами, зокрема, радара для виявлення цілей на суходолі, комплексу радіотехнічної розвідки, а також ретрансляції сигналу.

Українська ППО збила 15 іранських дронів 

У ніч на 19 серпня 2023 року армія РФ атакувала з північного напрямку ударними БпЛА Shahed-136/131.

Усього було випущено 17 ударних дронів з району Курська.

У північних та центральних, а також західних областях працювала протиповітряна оборона.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 15 ворожих безпілотників.

За минулу добу 18 серпня 2023 року протиповітряній обороні вдалось знищити шість безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня різних типів та один ударний типу «Ланцет».

Авіація Повітряних Сил за минулу добу завдала більше 10 групових ударів по об’єктах, районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?