Виробництво іранських дронів може розпочатися ще в двох країнах
Категорія
Світ
Дата публікації

Виробництво іранських дронів може розпочатися ще в двох країнах

Виробництво іранських дронів може розпочатися ще в двох країнах
Джерело:  online.ua

Виконавчий директор Інституту технічної політики Корнелльського університету Джеймс Роджерс, який консультує ООН та НАТО щодо бойового застосування безпілотників, заявив, що найближчим часом в Болівії та Білорусі можуть запустити виробництво іранських дронів-камікадзе.

Джерело: “Голос Америки”

Виробництво іранських дронів може розпочатися ще в двох країнах

Як розповів Роджерс, у липні та на початку серпня Тегеран приймав міністрів оборони з Болівії та Білорусі для обговорення військової співпраці. Пізніше Болівія заявила, що зацікавлена в отриманні іранських безпілотних літальних апаратів.

За даними очільника інституту, близько 113 держав мають доступ до технологій військових безпілотників або мають програму військових БПЛА.

На нашу думку, щонайменше 65 недержавних груп також мають доступ до цих систем, – зауважив Роджерс.

Зазначено, що ще з початку 1980-х років Іран звернув увагу на дешевші, прості у виробництві та експлуатації системи, які “дадуть елементарні, хоч і потужні можливості авіації”.

Ця війна послужила вітриною для Ірану, продемонструвавши, наскільки потужними можуть бути його дрони типу “Shahed 136” і “Shahed 131″ з точки зору досягнення російських військових цілей, – прокоментував Роджерс.

Водночас він додав, що саме через це інші країни також хочуть купувати іранські безпілотники, оскільки вважають їх ефективними системами.

Що відомо про виробництво дронів

Нагадаємо, аналітики з Розвідувального управління Міністерства оборони США попередили, що Росія за допомогою Ірану будує в країні завод з виробництва безпілотників, який може мати значний вплив на війну в Україні.

США наполягають на тому, щоб Іран припинив продавати озброєні безпілотники Росії в рамках обговорення ширшої “неписаної домовленості” між Вашингтоном і Тегераном щодо деескалації напруженості та стримування тривалої ядерної кризи.

За інформацією британських розвідників, у Росії прагнуть самозабезпечувати себе уданими безпілотниками, однак РФ і надалі залежна від комплектуючих з Ірану.

Незалежна британська дослідницька група Conflict Armament Research оглянула уламки двох безпілотників, знайдених у Києві в липні, які були схожі на іранські Shahed-136, але мали електронні модулі, які збігалися з російськими розвідувальними дронами.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?