ЗСУ здійснюють контрудари та звільняють деякі населені пункти на околицях Ізюма 
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ здійснюють контрудари та звільняють деякі населені пункти на околицях Ізюма 

ЗСУ здійснюють контрудари та звільняють деякі населені пункти на околицях Ізюма 
Джерело:  online.ua

Українські війська та сили тероборони звільняють села на підступах до захопленого міста Ізюм у Харківській області.

Джерело: депутат Ізюмської міськради Максим Стрельник в ефірі Еспресо

 ЗСУ завдають контрударів на Ізюмському напрямку

На Ізюмському напрямку продовжуються запеклі бої. Російські окупанти так само намагаються просуватись в бік міста Слов’янська, Барвінкового з метою оточення наших військ в зоні операції об’єднаних сил. Проте ЗСУ та сили ТрО тримають оборону й завдають контрударів противнику у фланги, звільняючи деякі населені пункти вже навіть і на околицях Ізюма. Це такі села як Співаківка і Заводи, які розташовані по обидва береги річки Сіверський Донець. Сподіваємось, нашим військовим вдасться закріпитись на цих рубежах і вони зможуть продовжити свій контрнаступ, результатом якого стане визволення Ізюма, - сказав Стрельник.

Він додав, що попри те, що на Ізюмському напрямку є велика кількість окупантів, вони деморалізовані. Натомість українське військо вмотивоване та готується до подальшого контрнаступу.

Російські загарбники зараз постійно маневрують, деякі сили вони перекидають на Сєверодонецький, на Лиманський напрямки. Також подекуди заходять їхні резерви. Тож важко оцінити, скільки саме окупантів перебуває на Ізюмському плацдармі. Проте це близько від 20-25 батальйонно-тактичних груп, які складають серйозну загрозу для нашої армії. Проте все ж в Ізюмі противник деморалізований, натомість наше військо повністю вмотивоване, щоб продовжити свій контрнаступ, - зазначив він.

Нагадаємо, що в Ізюмі залишаються 13-15 тис. жителів, які не мають достатньо харчів і ліків. Востаннє гуманітарну допомогу туди змогли передати 14 березня.

У місті повністю зруйновані лікарні, дитячі садочки та близько 80% багатоповерхової житлової забудови, немає води, газу, опалення, електроенергії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?