ЗСУ зірвали спробу окупантів здійснити прорив у фланг на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ зірвали спробу окупантів здійснити прорив у фланг на Донбасі

ЗСУ зірвали спробу окупантів здійснити прорив у фланг на Донбасі
Джерело:  online.ua

За даними Генштабу ЗСУ, злагоджені дії артилерійських підрозділів та розвідки зірвали плани кремлівської окупаційної армії зі здійснення удару у фланг українським військовим.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ зірвали спробу прориву окупантів у фланг на Донбасі 

Зазначається, що розвідка вчасно виявила просування ворожих танків та передали координати артилеристам, які оперативно "накрили" ворожу бронегрупу.

Бій був недовгий – українські воїни знищили два танки та МТ-ЛБ окупантів. Решта російських танкових екіпажів відступили.

Генштаб наголошує, окупанти відмовилися від цієї атаки.

Також артилерійські підрозділи знищили вогневі позиції, які загарбники облаштували у будівлі. За даними розвідки, ліквідовано понад десять російських окупантів.

Між тим представники Міноборони Великої Британії оприлюднили оновлену карту бойових дій в Україні.

Згідно з останніми даними, ситуація у Донецькій та Луганській областях залишається стабільно напруженою. Також активні бої йдуть на півдні Харківської області. На даних напрямках українські військові продовжують утримувати позиції, завдаючи ворогу втрат.

Проте за останній тиждень значно погіршилася ситуація на півдні України. Беручи до уваги карту бойових дій на 1 червня, можна сказати, що окупанти продовжують захоплювати населені пункти Херсонської та Миколаївської областей.

Територія "сірої" зони значно зменшилася. Проте українські військові продовжують наступ поблизу Миколаєва, повертаючи контроль над населеними пунктами.

У той же час президент України Володимир Зеленський зазначив, що для Кремля важливо встановити контроль над нашою державою, аби надалі шантажувати світ продовольчою, енерегетичною та іншими кризами.

Світ довго не визнавав важливість України, але Росія завжди знала, щодекілька кроків саме проти нашої держави - і наслідки відчують на всіх континентів. Саме тому Росії потрібен контроль над Україною і саме тому це базовий інтерес світу - зараз допомагати захисту України, - зазначив голова держави.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?