ЗСУ значно просунулись на півдні України — Тарнавський
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ значно просунулись на півдні України — Тарнавський

ЗСУ значно просунулись на півдні України — Тарнавський
Джерело:  online.ua

За інформацією командувача Оперативно-стратегічного угруповання Сил оборони "Таврія" Олександра Тарнавського, ЗСУ мають значні успіхи у просуванні на півдні та сході нашої країни та завдають численних втрат злочинній армії РФ.

Джерело: Telegram-канал командувача Сил оборони Таврійського напрямку

Що відомо про успіхи ЗСУ та втрати окупантів  

Тарнавський зазначив, що українським військовим вдалось знищити 3 танки, 14 ББМ (БМП, МТЛБ), БпЛА "Supercam", БпЛА "Орлан-10", БпЛА "Merlin", 2 гармати 2А36 "Гіацинт-Б", 3 гармати 2С5 "Гіацинт-С", 3 самохідні артилерійські установки 2С7 "Піон", 2 самохідні артилерійські установки 2С3 "Акація", 2 гаубиці 2А65 "Мста-Б".

Окрім цього було знищено 6 ворожих складів із боєприпасами.

Тарнавський також нагадав, що за останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали більше трьох рот, підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби виконали 1 тис 344 вогневих завдань.

Що відомо про ситуацію на сході Україні 

За словами речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, наразі російські військові злочинці бояться втратити частково захоплений Бахмут і стягують резерви у цей район.

Череватий зазначив, що основні зусилля наразі ворог спрямовує на спроби штурмів на Лимано-Купʼянському напрямку.

Ворог частково переміщує свої підрозділи на Бахмутський напрямок, у тому числі повітряно-десантні підрозділи. Це чітко показує, що для них надзвичайно важливо утримати Бахмут, адже це була би мегапоразка після 10 місяців боротьби, - підкреслив речник ОК "Схід".

Він додав, що за останню добу на Бахмутському напрямку ворог не проявляв активність, проте обстрілював українські позиції з артилерії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?