ЗСУ знищили 2 логістичних центри ворога та понад 800 солдатів РФ — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили 2 логістичних центри ворога та понад 800 солдатів РФ — зведення Генштабу

ЗСУ знищили 2 логістичних центри ворога та понад 800 солдатів РФ — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

ЗСУ відбили 102 атаки на основних напрямках та знищили більше 800 окупантів.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Ситуація на передовій станом на 10 березня

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян, а також удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 6 районів зосередження особового складу противника, 2 логістичних центри, 3 склади з боєприпасами, 6 станцій радіоелектронної боротьби та 2 засоби ППО на вогневій позиції.

Ситуація на напрямках

Основні зусилля росіяни зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби Збройні Сили України відбили на них 102 атаки.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань не виявлено.

Повідомляється про обстріл з артилерії Єліного Чернігівської області, Середина-Буди і Атинського - Сумської та Козачої Лопані, Стрілечої, Красного, Вовчанську і Бологівки на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається покращити тактичне положення. Обстріляно низку населених пунктів на Харківщині, Донеччині та Луганщині.

На Бахмутському напрямку противник не полишає спроб оточити місто Бахмут та не припиняє штурмові дії. ЗСУ відбили численні атаки в районах Залізнянського, Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута та Іванівського.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Водяне, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються. Росіяни чинять злочинні дії на тимчасово окупованих територіях Херсонської області з метою дискредитації Сил оборони. Мінометного обстрілу окупантів зазнали жителі міста Олешки.

Ракетні атаки РФ

Минулої доби РФ завдала масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України та будинках цивільного населення. Росія не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України.

Загалом протягом минулої доби здійснено пуск 95 ракет різного базування. 34 ракети було знищено ЗСУ.
Також ворог завдав 31 авіаційного удару, зокрема, використав 8 БпЛА типу Шахед-136, половину з яких збито. Також здійснено 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Високим залишається рівень ракетної загрози по всій території України.

Втрати ворога

За минулу добу бойові втрати противника склали:

  • особового складу 156990 (+870),

  • танків ‒ 3448 (+7),

  • бойових броньованих машин ‒ 6742 (+6),

  • артилерійських систем – 2475 (+10),

  • РСЗВ – 491 (+3),

  • засобів ППО ‒ 256 (+2),

  • літаків – 304 (+1),

  • гелікоптерів – 289,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2107 (+9),

  • крилатих ракет ‒ 907 (+34),

  • кораблів /катерів ‒ 18,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 5337 (+6),

  • спеціальної техніки ‒ 240 (+3).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?