ЗСУ знищили під Бахмутом російський розвідувальний комплекс Кредо-М1 — Євлаш
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили під Бахмутом російський розвідувальний комплекс Кредо-М1 — Євлаш

ЗСУ знищили під Бахмутом російський розвідувальний комплекс Кредо-М1 — Євлаш
Джерело:  online.ua

ЗСУ знищили під Бахмутом російський розвідкомплекс Кредо-М1. Українські військові продовжують просування на півдні від Бахмута.

Джерело: телемарафон Єдині новини

ЗСУ знищили під Бахмутом російський розвідкомплекс Кредо-М1 

Українські військові продовжують просування на півдні від Бахмута, закріплюються на досягнутих рубежах і знищують ворожі комплекси радіорозвідки.

Про це повідомляє начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш у ефірі телемарафону.

На південному фланзі ми надалі продовжуємо наступальну операцію, зокрема маємо успіхи поблизу Зайцевого, Кліщіївки, Одарівки та Іванівського, – йдеться у повідомленні.

За його словами, військові продовжують вибивати противника, під шквальним вогнем тримають оборону та закріплюються на досягнутих рубежах. Загалом ворог 580 разів відкривав вогонь по нашим захисникам на цьому напрямку, чотири рази використовував авіацію, відбулось 12 бойових зіткнень.

Втрати окупантів на Бахмутському напрямку

Євлаш повідомив, що військовим вдалося ліквідувати 141 окупанта, також дуже добре попрацювали контрбатарейні підрозділи.

Нам вдалося знищити 10 гармат Д-30, також ще 3 гармати Д-20, 2 "Піони" 203 мм та 4 "Мсти-Б, – додав начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ.

Так, на цьому напрямку дивізіон артилерійських озброєнь був знищений, також військовим вдалося знищити багато різних спеціальних засобів радіоелектронної розвідки.

Мова йде про розвідувальний комплекс "Кредо-М1". Це спеціальна установка, яка в будь-яку пору року виявляє пересування техніки та людей, також було знищено комплекс спостереження "Муром-П" і електронний комплекс "Іронія". Її росіяни також використовують для коригування вогню та відстежування пересування наших військ на цьому напрямку.

З літа ЗСУ продовжують наступальні дії на сході та півдні України. Зараз активні бої точаться південніше Бахмута та на Мелітопольському напрямку.

Останніми звільненими населеними пунктами були Андріївка та Кліщіївка Донецької області. Раніше у ЗСУ вже встановили вогневий контроль над трасою Бахмут-Горлівка. Це дасть більше можливостей для знищення окупантів.

Читайте також:

  • Як триватиме контрнаступ ЗСУ на півдні та сході України — прогноз Буданова

  • Західні аналітики побачили перші позитивні результати контрнаступу ЗСУ — Newsweek

  • Як успіхи ЗСУ на південному фланзі Бахмута допоможуть звільнити місто — пояснення військових

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?