ЗСУ знищили російський штурмовик Су-25 та завдали 14 авіаударів по ворогу — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили російський штурмовик Су-25 та завдали 14 авіаударів по ворогу — Генштаб

ЗСУ знищили російський штурмовик Су-25 та завдали 14 авіаударів по ворогу — Генштаб
Джерело:  online.ua

Українська авіація завдала 14 ударів по військовій техніці, живій силі та озброєнню росіян. ППО ЗСУ збила гелікоптер Ка-52 “Алігатор” та штурмовик Су-25. Мобілізовані росіяни займаються мародерством через відсутність теплих речей та здаються в полон через несправність своєї техніки.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Оперативна ситуація на передовій

Генштаб підтвердив знащення двох складів боєприпасів та понтонної переправи з військовою технікою противника у Херсонській області протягом попередніх днів.

Авіація Сил оборони, поточної доби, завдала 14 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника. За добу підрозділи протиповітряної оборони збили ворожий гелікоптер та літак - за попередньою інформацією Ка-52 “Алігатор” та штурмовик Су-25.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки окупантів.

Війська РФ мають проблеми з матеріальним забезпеченням

Залишається проблемним питання матеріального та технічного забезпечення підрозділів російських окупаційних військ, що беруть безпосередню участь у бойових діях на території України.

Так, за наявною інформацією, відсутність теплих речей призвела до зростання кількості випадків на тимчасово зайнятій території Херсонської області крадіжок та мародерства військовослужбовцями збройних сил російської федерації.

Мобілізовані військові, які прибули в район виконання бойових завдань, не пройшли відповідної підготовки, не мають практичних навичок застосування основних видів озброєння.

Це призводить до значних втрат противника у живій силі.

Незадовільний стан військової техніки, що була знята зі зберігання та прибула на поповнення поточних втрат, став результатом непоодиноких випадків дезертирства та здачі в полон окупантів Силам оборони України.

За попередньою інформацією, значна частина озброєння та військової техніки, яку окупанти направили на Донецький та Новопавлівський напрямки, обмежено придатна або повністю непридатна до бойового застосування. Зокрема, йдеться про зняті з тривалого зберігання танки Т-62.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?