ЗСУ знищили Су-25 армії РФ під Бахмутом
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили Су-25 армії РФ під Бахмутом

ЗСУ знищили Су-25 армії РФ під Бахмутом
Джерело:  online.ua

Військовослужбовці з підрозділів Нацгвардії збили черговий літак Су-25 армії РФ в районі Бахмуту на Донеччині. 

Джерело: Facebook-сторінка Нацгвардії України

Що відомо про приземлення чергового Су-25 окупантів на Донбасі 

За словами військовослужбовців, ворог активно використовує броньовані дозвукові штурмовики при знищенні наземних цілей та завдає ударів по українських позиціях і населених пунктах.

2 лютого о 11:55 ранку в південно-східній околиці Бахмута нацгвардійці виявили два ворожі літаки Су-25 на відстані трьох кілометрів, ціль була захоплена стрільцем-зенітником ПЗРК "Ігла-1" та здійснено пуск. Внаслідок бойової роботи один Су-25 було уражено, - повідомив командир зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 3 бригади оперативного призначення з позивним Партизан.

Також в Нацгвардії відмічають, що на Бахмутському напрямку окупанти частково втрачають боєздатність та повітряну перевагу і тільки за минулий тиждень розрахунком було знищено гелікоптер Мі-24 та літак Су-25.

Що відомо про успіхи ЗСУ та втрати окупантів 

У той же час в районі Вугледара бійці Сил спеціальних операцій та 72-ої бригади знищили техніку армії РФ та взяли у полон двох окупантів з підрозділів морської піхоти.

За даними розвідки, окупанти мали висунутися в наступ танковим підрозділом. Йдеться про вояк сумнозвісної 155 бригади морської піхоти, тихоокеанського флоту РФ.

Операцію ССО проводили у взаємодії з бійцями 72-ї окремої механізованої бригади.

В результаті спільних дій був знищений модернізований російський танк Т-80, ще до того як він вийшов на вогневу позицію. Під час бою у полон потрапили два члени танкового екіпажу - контрактники, морські піхотинці РФ.

Військовослужбовці ССО надали полоненим кваліфіковану медичну допомогу і винесли їх за лінію фронту в розташування Сил оборони України. Спільна операція ССО України та 72-ї ОМБр пройшла без втрат з нашої сторони і зірвала заплановані ворогом штурмові дії на Вугледарському напрямку, - йдеться у повідомленні військових.

На відео, оприлюдненому ССО, полонені - брати Чєртєнкови - зізнаються, що стали жертвами російської пропаганди і погодилися піти воювати в Україну. Вони підтверджують, що російське командування не вважає своїх солдат за людей.

В’ячеслав Чєртєнков каже, що переконаний у перемозі України у цій війні.

За словами Павла Чєртєнкова, від початку року на Вугледарському напрямку загинула половина роти 155 бригади російських морпіхів.

Полонений також наводить обставини бою: 2 танки росіян за наказом командира висунулися в бік позицій Сил оборони України, його Т-80 підірвався на міні. Чєртєнкову вдалося врятуватися до того, як вибухнув боєкомплект. Він каже, що розкаюється.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?