ЗСУ звільнили Снігурівку на Миколаївщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили Снігурівку на Миколаївщині

ЗСУ звільнили Снігурівку на Миколаївщині
Джерело:  online.ua

Підрозділи ЗСУ зайшли у звільнену від армії РФ Снігурівку на Миколаївщині.

Джерело: Telegram-сторінка"Оперативний ЗСУ"

Що відомо про успіхи контрнаступу ЗСУ на півдні України 

Тим часом глава Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram також натякнув на звільнення населеного пункту.

Між тим, на думку військового експерта Олега Жданова, насправді російські військові не планують здавати Херсон та готують пастку для ЗСУ.

Я це називаю "операція під чужим прапором". Спецназ і десант (переодягнені в цивільну форму) роблять довготривалі вогневі точки в житлових масивах і будуть чинити опір. На камеру це буде все знято, що нібито цивільні люди чинять опір Збройним Силам України. Так швидше за все вони планують. Це не факт, що так буде. Вони планують - це версія. Знову ж таки - не твердження. Але питання в тому чи будемо ми брати Херсон в лоб або не будемо. Я думаю, що не будемо. Я думаю, що наш генеральний штаб знайде як завжди який-небудь хитрий план по взяттю Херсона. Давайте дійдемо до Херсона і далі подивимося як будуть розвиватися події. Поки ще ми рухаємося, ми на правильному шляху. У нас, правда, темп дуже слабенький. Але, слава Богу, що він є, - зазначив Жданов.

При цьому ще один експерт Роман Світан вважає, що відступ кремлівської окупаційної армії на лівий берег Дніпра лише посилить небезпеку на Запорізькому напрямку.

Справа в тому, що вони якщо перейдуть на лівий берег, то посилять Запорізьке угрупування. Останні кілька тижнів проводилися ротаційні заходи. Під прикриттям евакуації населення з правого на лівий берег вони замінювали втомлені частини новомобілізованими зі стрілецьким озброєнням. І тим не менш це кількість військ. А кількість іноді є якістю. Тобто ці кілька десятків тисяч на правому березі навіть просто зі стрілецькою зброєю - вони становлять певну небезпеку. Бойовий дух у них нижче плінтуса. Проте ще раз скажу: кількість іноді є якістю. Запорізький фронт - це сухопутний коридор до Криму. Правобережне угрупування буде перекинуто на лівий берег на посилення якраз Запорізького фронту, - застерігає військовий аналітик.

Полковник ЗСУ додав, що іноді бувають "договорняки", тобто коли гонці просять одну сторону дати можливість вийти оточеним солдатам іншої сторони. Однак у нашому випадку українська армія стрілятиме по тих 20-30 тисячах російських військових, які перебувають на правому березі Херсонщини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?