Зупинити імпорт коронавірусу - Шмигаль назвав умови відкриття кордонів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зупинити імпорт коронавірусу - Шмигаль назвав умови відкриття кордонів

Зупинити імпорт коронавірусу - Шмигаль назвав умови відкриття кордонів
Джерело:  online.ua

Кордони України лишаються закритими для іноземців для подолання епідемії коронавірусу. У Кабінеті міністрів назвали головну умову, наявність якої дозволить відновити повноцінний рух через кордони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ прем'єр-міністра Дениса Шмигаля на телебаченні.

За його словами, кордони лишатимуться закритими, поки темпи поширення інфекції не спадатимуть.

"Це було вимушене рішення, ми не єдині, хто так вчини. Слідом за нами інші країни розглядають таку необхідність – зупинити імпорт коронавірусу. Ми всередині держави боремося з розірванням ланцюжків, а є туристи, які неконтрольовано в’їжджають у країну... Закрили кордони саме зараз тому, що кількість хворих в Україні почала рости", – пояснив політик в ефірі "Сніданку з 1+1".

Водночас Шмигаль нагадав про відкриті кордони для тих, хто відвідує Україну для ведення бізнесу, навчання чи має право на проживання. Рішення він назвав необхідним для того, щоб взяти ситуацію під контроль, а не закрити країну.

"Останнім часом у нас фіксується понад 2 тисячі хворих за добу. Коли пройдемо цей пік, протягом хоча б двох тижнів бачитимемо, що пандемія спадає, тоді можна буде ухвалювати рішення про послаблення карантину", - нагадав прем'єр.

Він підкреслив, кордони закриті до 28 вересня відповідно до урядового рішення, що ухвалено нещодавно.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з поясненням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, обмеження перш за все торкнуться осіб, які не мають українського громадянства, а також осіб без громадянства.

Рішення не поширюється на людей з дозволом на проживання на території України, представників міжнародних та гуманітарних місій, тих, хто прямує через наші кордони транзитом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?