Зустріч Путіна і Зеленського: спливли важливі подробиці щодо довгоочікуваних переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч Путіна і Зеленського: спливли важливі подробиці щодо довгоочікуваних переговорів

Зустріч Путіна і Зеленського: спливли важливі подробиці щодо довгоочікуваних переговорів

Українська сторона ще влітку обговорювала з Москвою дату майбутнього нормандського саміту, на якому відбудеться зустріч президента України Володимира Зеленського з главою Кремля Володимиром Путіним. Тоді встановлювався термін проведення переговорів протягом півроку. Про це заявив глава МЗС України Вадим Пристайко в інтерв'ю Радіо Свобода, передає ONLINE.UA.

"Я б залишав недовгий термін, наприклад, до кінця року. Правда, час спливає. Ми говорили про це влітку, ми мали на увазі півроку для того, щоб зустрітися і далі вжити заходів, подивитися, якщо потрібно провести остаточну зустріч, щоб вирішити", - відповів Пристайко на питання про те, скільки Зеленський дає часу на організацію і домовленості для зустрічі з Путіним.

Міністр підкреслив, що далі відкладати зустріч в нормандському форматі немає сенсу. Він вважає, що якщо Москва не погодиться на переговори, то тоді потрібно публічно визнати, що Мінські домовленості не принесли результатів.

"Зараз з кожним тижнем, днем часу залишається все менше. Але я все одно не бачу більшого терміну, ніж півроку, для того, щоб зрозуміти остаточно, що те, що п'ять років наші попередники намагалися зробити, більше просто не працює", - додав Пристайко.

За словами глави МЗС України, якщо це станеться, то Київ шукатиме інший формат переговорів і обговорюватиме його з західними партнерами. Він допустив "кіпрський варіант" розвитку подій.

"Якщо і це не спрацює, тоді наша держава повинна визначити для себе, який є прийнятний шлях розвитку. Може бути "кіпрський варіант" розвитку, коли держава знає, що окупант "відрубав" територію, але все одно, незважаючи на це, знаходить в собі сили розвиватися і рухатися в тому напрямку, який ми, більшість нашого народу, вибрали для себе", - резюмував Пристайко.

Нагадаємо, офіційний Київ наполягає на проведенні нормандського саміту, де за столом переговорів президент України Володимир Зеленський хоче подивитися в очі Путіну і зрозуміти, що він хоче по Донбасу. Але Москва знаходить приводи, щоб зірвати заплановану зустріч в нормандському форматі і з кожним днем висуває все нові умови для переговорів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський в ході пресмарафону в Києві заявив, що Україна готова до серйозних кроків у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі, щоб якомога швидше окуповані території повернулися під контроль Києва і завершилася війна, в якій щодня гинуть по кілька українських військових. Тому, за словами президента, Київ поспішає з нормандським самітом, де буде можливо прийняти важливі рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?