Зустріч Трампа та Юнкера: чи вдалося уникнути торгової війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч Трампа та Юнкера: чи вдалося уникнути торгової війни

Зустріч Трампа та Юнкера: чи вдалося уникнути торгової війни
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп після зустрічі з головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером у Вашингтоні заявив, що США і Євросоюз домовилися працювати разом з метою усунення бар'єрів у торгівлі, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC.

США і Європейський Союз будуть домагатися скасування торгових мит, нетарифних бар'єрів і субсидій на промислову продукцію - за винятком товарів автопрому. Окрім того, вони мають намір розвивати торгівлю в сфері послуг і сільському господарстві, зокрема, підвищити експорт в Європу американської сої.

Також ЄС збільшить імпорт зі США скрапленого газу та, за словами Трампа, перетвориться у "величезного покупця". США і ЄС погодилася призупинити введення будь-яких додаткових тарифів, поки ведуться переговори, а також працювати над реформою Світової організації торгівлі.

Юнкер назвав зустріч з головою Білого дому доволі конструктивною.  "У мене сьогодні була одна мета - укласти угоду. І ми уклали угоду. У нас є низка напрямів, за якими ми можемо працювати", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейська комісія має намір запровадити нові тарифи на американські товари на суму $20 млрд, якщо Вашингтон таки накладе мита на автомобілі з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?