Зустріч Зеленського та Путіна. У США відреагували на пропозицію президента ОАЕ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зустріч Зеленського та Путіна. У США відреагували на пропозицію президента ОАЕ

Зустріч Зеленського та Путіна. У США відреагували на пропозицію президента ОАЕ
Джерело:  online.ua

Державний департамент США прокоментував пропозицію президента ОАЕ щодо організації в Дубаї на кліматичній конференції перемовини українського лідера Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна. Речник американського дипломатичного відомства Меттью Міллер заявив, що фінальне рішення щодо проведення чи непроведення зустрічі повинен ухвалювати винятково президент України.

Джерело:  "Європейська правда"

Чи можлива зустріч Зеленського та Путіна — пояснення Держдепу

Ми чітко дали зрозуміти, що коли йдеться про визначення майбутнього України, то тут в першу чергу вирішує Київ, і це стосується будь-яких потенційних переговорів, - наголосив представник команди Ентоні Блінкена.

Він також вкотре звернув увагу на те, що рішення щодо будь-якої зустрічі президентів України та Росії "має прийняти президент Зеленський".

Зеленський вже давно, в тому числі ще до початку цієї (повномасштабної) війни, дав зрозуміти, що він відкритий до розмов з Росією, де Москва поважатиме територіальну цілісність і суверенітет України... Тож нехай він сам вирішує, коли буде готовий або коли вони будуть мати такі розмови, - зазначив речник Держдепу США.

На переконання Меттью Міллера, головною перешкодою завжди було і залишається те, що російський диктатор не відмовився від своїх імперіалістичних цілей, від своєї віри в те, що Україна, як він продовжує брехати, не є справжньою країною, і не вивів свої війська за її кордони".

Що важливо знати про саміт миру у Саудівській Аравії

Після завершення зустрічі у Саудівській Аравії очільник ОПУ Андрій Єрмак офіційно підтвердив, що команда Володимира Зеленського має намір організувати два саміти щодо "формули миру", представленої президентом України.

Що важливо розуміти, на один із самітів хочуть запросити Росію.

Окрім того, відомо, що у Джидді учасники досягли порозуміння щодо того, що повага до територіальної цілісності та суверенітету України, а також верховенства Статуту ООН мають бути в основі будь-якої мирної угоди.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?