Звільнена екс-співробітниця Facebook готова викрити злочини компанії
Категорія
Технології
Дата публікації

Звільнена екс-співробітниця Facebook готова викрити злочини компанії

Звільнена екс-співробітниця Facebook готова викрити злочини компанії
Джерело:  online.ua

Звільнена з компанії Facebook за «низьку продуктивність» спеціалістка з аналізу даних Софі Чжан заявила про наміри виступити перед Конгресом США. Напередодні вона передала в правоохоронні органи наявні у неї на руках дані про кримінальні правопорушення компанії Марка Цукерберга.

Джерело: Yahoo!News

Крім іншого, Чжан запевняє, що Facebook прийняв позицію бездіяльності по відношенню до матеріалів в соцмережі, які розпалюють ненависть. Команда також ніяк не реагує на факти дезінформації, які все ще залишаються досить поширеними на платформі.

Варто відзначити, що жінка була звільнена з роботи в компанії минулого року. Facebook тоді назвав причиною позбавлення її посади фахівця зі збору та аналізу даних «низьку продуктивність» Чжан.

Напередодні вона заявила в Твіттері, що надала правоохоронним органам США «детальну документацію про потенційні кримінальні порушення».

На питання журналістів про те, в яке саме відомство вона подала документи, Чжан не відповіла. Представник ФБР відмовився від коментарів, коли з ним зв'язалися журналісти CNN.

«Якщо Конгрес забажає, щоб я дала свідчення, я виконаю свій громадянський обов'язок, як я публічно заявляла останні півроку», - заявила вона.

Чжан також вказала, що її надихнула очевидна підтримка партіями Конгресу справи проти Facebook після того, як Френсіс Хауген, ще одна критикиня компанії, дала свідчення щодо безпеки дітей на слуханнях 5 жовтня.

Дані про негативний вплив Instagram на дівчаток-підлітків

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишня менеджер компанії Френсіс Хауген надала виданню Wall Street Journal дані про негативний вплив Instagram на дівчаток-підлітків. Команда Facebook, як власник цієї соцмережі, за словами Хауген, знає про руйнівний вплив контенту на підлітків, але нічого не робить, щоб запобігти йому.

На тлі цього скандалу, Instagram вжив нові заходи, щоб відштовхнути підлітків від шкідливого контенту і спонукати їх «відпочити» від платформи.

 «Коли наші системи бачать, що підлітки дивляться один і той же контент знову і знову, і цей контент може не сприяти їх благу, ми підштовхнемо їх до перегляду іншого контенту», - охарактеризував майбутні нововведення в політиці соцмережі президент Facebook з глобальних питань Нік Клегг.

Читайте також:

  • Facebook та Instagram перестали працювати в усьому світі. Cтали недоступними також Netflix, Steam і PlayStation Network.

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?