Звільнення Вишинського: ЗМІ повідомили гарну новину для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Звільнення Вишинського: ЗМІ повідомили гарну новину для України

Звільнення Вишинського: ЗМІ повідомили гарну новину для України

Звільнений з СІЗО головний редактор "РІА Новини Україна" Кирило Вишинський стане частиною обміну з Росією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За інформацією джерел видання, імені звинуваченого у державній зраді немає у списках обміну. Це говорить про неофіційний характер певних домовленостей Києва та Москви.

Інформатор наголошує, що Вишинський отримав волю задля звільнення українців Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка.

Слід нагадати, що Вишинського відпустили під особисте зобов'язання. Для цього Київському апеляційному суду знадобилося скасувати документ Подільського районного суду про арешт.

Наразі тривають неафішовані переговори між Україною та Росією щодо питання звільнення росіян та українців. Йдеться про полонених моряків та політв'язнів, що утримуються в РФ.

Вишинський потрапив під варту у 2018 році. Його звинуватили у фактичній праці на користь Росії, яка полягала у виправданні анексії Криму, вторгненні в Україну. Пропагандиста звинуватили в отриманні російського громадянства.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська сторона заявила про тимчасове припинення процесу обміну. За словами адвоката затриманих росіян Валентина Рибіна, це пов'язане саме з Офісом президента України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?