Звільнено скандального прокурора, через якого збирали мітинги
Категорія
Політика
Дата публікації

Звільнено скандального прокурора, через якого збирали мітинги

Звільнено скандального прокурора, через якого збирали мітинги
Джерело:  interfax.com.ua

Виконуючий обов'язки генерального прокурора Юрій Севрук звільнив Миколу Стоянова з посади прокурора Одеської області та з органів прокуратури, після того, як цього  вимагав президент Петро Порошенко.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс-Україна.
"Сьогодні до нас з листом звернувся президент України Петро Порошенко, він вніс пропозицію невідкладно розглянути питання можливості подальшого перебування Стоянова на посадi та відповідності обставин закону про очищення влади. З огляду на пропозиції президента і завершення перевірки, Юрій Севрук прийняв рішення про звільнення Стоянова з посади прокурора Одеської області та з органів прокуратури", - повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко на брифінгу.
Він підкреслив, що Стоянов звільнений в зв'язку з тим, що на нього поширюються заборони, передбачені законом про люстрацію. Куценко також продемонстрував наказ про звільнення, датований 15 квітня.
"По суті: "Наказую звільнити державного радника юстиції 3-го класу Н.С.Стоянова з посади прокурора Одеської області та з органів прокуратури в зв'язку з припиненням трудового договору, відповідно до п. 7-2 ст. 36 Кодексу законів України про працю. Причина - довідка про результати вивчення особової справи Стоянова", - зачитав він наказ.
Як відомо, 29 березня Стоянов був призначений прокурором Одеської області, його представлення відбулося 30 березня. Раніше, в 2014 році, він вже очолював Одеську облпрокуратуру.
Нагадаємо,  жителі Одеси неодноразово збиралися на мітинги проти призначення Стоянова прокурором Одеської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?