ФСБ РФ готує ідеологічну базу для нового нападу на Україну - Портников
Категорія
Політика
Дата публікації

ФСБ РФ готує ідеологічну базу для нового нападу на Україну - Портников

ФСБ РФ готує ідеологічну базу для нового нападу на Україну - Портников
Джерело:  online.ua

Звинувачення України з боку ФСБ Росії в “державному тероризмі” у зв'язку з проваленою операцією проти вагнерівців, є не випадковими. Таким чином росіяни створюють ідеологічну базу для свого можливого нового нападу на нашу країну. Таку думку висловив відомий український журналіст і публіцист Віталій Портников у матеріалі, опублікованому на сайті “Еспресо”.

Джерело: “Еспресо”.

“Актами державного тероризму”, інструментами якого є українські спецслужби, назвали російські чекісти інформацію про провал спецоперації, під час якої у Мінську мали бути затримані російські військові злочинці. Це вже не перше таке звинувачення з боку ФСБ за останні дні. Буквально вчора на Луб'янці звинуватили Головне управління розвідки Міністерства оборони України у організації диверсії на газопроводі в окупованому Криму - на честь 30-річчя незалежності України, зрозуміло”, - зазначив Портников.

Журналіст пояснює, що Кремль у разі нападі буде виправдовуватися розмовами про захист Росії від країни, яка практикує “державний тероризм” і традиційно про захист російськомовного населення сходу і півдня України від київської влади.

Портников про можливість нападу Росії

Водночас, Портников високо оцінює ймовірність повномасштабного наступу на Україну з боку російських збройних сил.

“І сама можливість такого нападу на сьогоднішній день виглядає куди більш реальною можливістю, ніж зустріч президентів України і Росії, про яку не перестають говорити в офісі Володимира Зеленського і якої з абсолютно незрозумілих причин продовжує прагнути сам президент України. ФСБ просто так не стане виступати із публічними заявами.

Питання тільки в тому, чи розуміють рівень небезпеки сам глава держави і його найближче оточення і що вони роблять для запобігання цій небезпеці - крім гучних заяв і звинувачень на адресу союзників”, - підкреслив він.

Нагадаємо, в американському виданні CNN вийшла стаття про те, що спеціальна операція щодо спроби затримання "вагнерівців" в Україні відбувалася "з відома Сполучених Штатів". Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк вже заявив, що стаття CNN про спецоперацію із затримання бойовиків російської ПВК "Вагнер", яка нібито була зірвана, є просто перекладом англійською мовою російської дезінформації.

Тим часом в ФСБ Росії інцидент із затриманням в Білорусії влітку 2020 року 33 росіян, яких білоруська влада назвали бійцями приватної військової компанії (ПВК) Вагнера, назвали актом державного тероризму, підготовленого спецслужбами України.

Читайте також:

  • США підтримували спецоперацію Києва проти вагнерівців у Білорусі — CNN.

  • Кремль торгується — Кулеба озвучив прогноз щодо зустрічі Зеленського і Путіна.

  • ФСБ РФ звинуватила розвідку України в диверсії на газогоні в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?