Звіт розвідки розкрив подробиці жорстокої тактики ПВК "Вагнера" в Україні — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Звіт розвідки розкрив подробиці жорстокої тактики ПВК "Вагнера" в Україні — CNN

Звіт розвідки розкрив подробиці жорстокої тактики ПВК "Вагнера" в Україні — CNN
Джерело:  online.ua

Журналісти CNN отримали звіт української розвідки, у якому йдеться наскільки бійці групи Вагнера ефективні в районі Бахмута і наскільки важко з ними боротися.

Джерело: CNN

Штурмова тактика Вагнера є ефективною, попри великі втрати

В українському звіті, датованому груднем 2022 року, робиться висновок, що «Вагнер» представляє унікальну загрозу зблизька, навіть зазнаючи надзвичайних втрат.

Загибель тисяч солдатів ПВК «Вагнера» не має значення для російського суспільства, - йдеться у звіті.

Також у звіті йдеться про те, що штурмові групи вагнерівців не відступають без наказу.

Без команди штурмові групи не відступають... Самовільний відхід команди або без поранення карається розстрілом на місці.

Перехоплення телефонних розмов, отримане джерелом української розвідки та передане CNN, також свідчить про нещадне ставлення до бійців на полі бою. В одному чути, як солдат розповідає про іншого, який намагався здатися українцям.

Вагнерівці його спіймали і відрізали йому довбані яйця, - каже солдат.

Поранені бійці Вагнера часто залишаються на полі бою годинами, за українською оцінкою.

Штурмова піхота не має права самостійно виносити поранених з поля бою, оскільки її основне завдання — продовжувати штурм до досягнення мети. У разі невдачі штурму відступ також дозволяється тільки вночі, - вказано у звіті.

Незважаючи на жорстоку байдужість до втрат, продемонстровану Пригожиним, український аналіз говорить, що тактика Вагнера «є єдиною ефективною для погано навчених мобілізованих військ, які складають більшість російських сухопутних сил».

Армія РФ може запозичити тактику Вагнера

Враховуючи це, припускається, що російська армія може адаптувати свою тактику, щоб стати більш схожою на Вагнера: «Замість класичних батальйонних тактичних груп Збройних сил Росії пропонуються штурмові підрозділи».

На місцях, за даними української розвідки, частина мобілізованих думає про перехід до Вагнера. В одному з таких інтерв’ю солдат протиставляє Вагнера його підрозділу і каже: «Це, …, небо і земля. Тож якщо я збираюся служити, я краще буду служити там».

В українському звіті йдеться, що Вагнер розгортає свої сили мобільними групами, які складаються з десятка або менше людей, використовує реактивні гранатомети (РПГ) і розвідувальні дані безпілотників у реальному часі.

Згідно з документом, ще одним інструментом, яким володіють солдати Вагнера, є використання комунікаційного обладнання виробництва Motorola.

Часто першою хвилею в атаці є засуджені, десятки тисяч яких завербувала ПВК. Вони ж несуть і найбільші втрати — до 80%. За ними в штурм ідуть більш досвідчені бійці з тепловізорами та приладами нічного бачення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?