Зволікати не можна: міністр економіки Милованов терміново звернувся до українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зволікати не можна: міністр економіки Милованов терміново звернувся до українців

Зволікати не можна: міністр економіки Милованов терміново звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Очільник Мінекономіки Тимофій Милованов повідомив, що земельну реформу необхідно впроваджувати якомога раніше, адже зняття мораторію на продаж може принести близько 9 мільярдів гривень за 3 місяці. З таким закликом він виступив у Верховній Раді, передає ONLINE.UA.

"На сьогодні додана вартість з гектару в Україні в 2 рази менше, ніж в Польщі. Нормальна робота ринку принесе лише за 3 місяці наступного близько 9 млрд грн росту ВВП, що складе близько 0,23% до дзеркального зростання. У 2021 році таке зростання очікується на рівні 30 млрд грн і відповідно 0,83% зростання ВВП", - наголосив чиновник.

Окрім того, він додав, що Кабмін вже затвердив порядок кредитування малих фермерів. Також нещодавно очільник фракції "Слуга Народа" Давід Арахамія повідомив, що Верховна Рада планує розглянути у другому читанні законопроєкт про ринок землі наступного пленарного тижня, що триватиме 17-20 грудня. 13 листопада, Верховна Рада проголосувала в першому читанні за законопроєкт 2178-10, який скасовує заборону на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  український парламент попередньо повернув в управління місцевим громадам державні землі  за межами населених пунктів, а також запустив ліквідацію Держгеокадастру. Відповідний законопроєкт №2194 в першому читанні підтримало 272 депутата.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?