Зволікати не можна - Шмигаль поділився з українцями важливими даними
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зволікати не можна - Шмигаль поділився з українцями важливими даними

Зволікати не можна - Шмигаль поділився з українцями важливими даними
Джерело:  online.ua

28 квітня очільник українського уряду Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів має намір вкласти 100 млрд гривень в дорожнє будівництво. За його словами, це дозволить створити 170 тисяч робочих місць. Про це прем'єр-міністр розповів у своєму Telegram-каналі, передає ONLINE.UA.

"Заслухавши інформацію голів ОДА щодо реалізації програми президента Велике будівництво, уряд планує вкласти 100 млрд гривень тільки в дорожнє будівництво в цьому році. Це дозволить створити не менше 170 тисяч нових робочих місць, в тому числі в суміжних галузях", - наголосив Денис Шмигаль і зазначив, що в планах розширити програму також і на будівництво мостів.

 Він також звернув увагу на те, що школи, дитячі садки та стадіони - це пріоритет для українських міністрів.

"Цю інфраструктуру необхідно відновити до початку навчального року. Ще один напрямок, реалізацію якого відстежую особисто, - реконструкція більше 200 прийомних відділень в опорних установах", - пише Денис Шмигаль.

 За його словами, програма Велике будівництво допоможе реалізувати 3 надважливі завдання:

  • підтримати людей роботою;

  • поліпшити якість доріг в Україні;

  • почати розігрів економіки, адже вкладення в інфраструктуру мають значний мультиплікативний ефект.

"Третина всіх коштів від програми повинні піти в регіони вже в травні. Зволікати не можна", - додав глава уряду.

Варто зазначити, що 1 березня в Україні стартувала програма Велике будівництво. При цьому навіть після суттєвого урізання деяких видатків державного бюджету у зв'язку з кризою бюджет Дорожнього фонду не зазнав змін і становить більше 70 млрд гривень. Денис Шмигаль пообіцяв, що найближчим часом буде створено більше 500 тисяч нових робочих місць.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 27 квітня в ході позачергового засідання Кабінет міністрів України нарешті ухвалив виділення 6 мільярдів гривень Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?