Звуки Чорнобиля: відомі музиканти зіграють наживо в Зоні Відчуження
Категорія
Культура
Дата публікації

Звуки Чорнобиля: відомі музиканти зіграють наживо в Зоні Відчуження

Звуки Чорнобиля: відомі музиканти зіграють наживо в Зоні Відчуження
Джерело:  online.ua

Шість відомих виконавців презентують шість композицій для Sounds of Chernobyl. vol. 2: Radiation – це стане довгоочікуваним поверненням унікального міжнародного проєкту "Звуки Чорнобиля".

Джерело: 24 канал

6 виконавців представлять нові композиції для Sounds of Chernobyl

Ще рік тому вітчизняні та іноземні музиканти GusGus, Kazka, "Вагоновожатые", Atomic Simao, Telepopmusik, Bjarki, Dub FX, Сергій Міхалок, Олександр Чемеров, Стасік, Krutь об’єдналися у тематичний проєкт Валерія Коршунова – "Звуки Чорнобиля", головна мета якого – культурне переосмислення аварії на Чорнобильській АЕС, однієї з найбільших катастроф в історії людства.

У 2021 році 6 українських та зарубіжних електронних виконавців не тільки представлять шість нових композицій для Sounds of Chernobyl. vol. 2: Radiation, а також зіграють наживо у Зоні Відчуження за підтримки Українського культурного фонду.

"Унікальна особливість проєкту "Звуки Чорнобиля" – в основу кожної композиції музикантів закладені характерні звуки Чорнобильської зони: тріск дозиметра, скрип оглядового колеса, шум рудого лісу, відлуння, гуркіт течії та навіть звуки зсередини ЧАЕС, що були записані автором проєкту ще 2018 року. Наша головна мета – нагадати, що Зона Відчуження не повинна стати зоною забуття, і ми використовуємо для цього найзрозумілішу мову – мову звуків та музики. Кожна композиція альбому передаватиме унікальне звучання місць, які не можна забути", – наголосив арт-куратор проєкту, продюсер та автор аудіобібліотеки "Звуки Чорнобиля" Валерій Коршунов.

Окрім того, наголошується, що електронні артисти Sounds of Chernobyl. vol. 2: Radiation також відвідають Чорнобиль, однак цього разу ще й зіграють живі електронні виступи просто неба. Варто звернути увагу на те, що під час унікальних подій будуть присутні ліквідатори та постраждалі в результаті аварії на ЧАЕС.

"Ці виступи зможуть побачити всі охочі в сучасному форматі онлайн-трансляцій на Youtube – з елементами комп'ютерної графіки та доданої реальності. Але перелік артистів організатори проєкту поки зберігають у таємниці", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?