З'явилися організатори вбивства посла Росії в Туреччині
Категорія
Світ
Дата публікації

З'явилися організатори вбивства посла Росії в Туреччині

З'явилися організатори вбивства посла Росії в Туреччині
Джерело:  Ас-Сумарія

Сирійське озброєне угрупування "Джейш аль-Фатх" взяло на себе відповідальність за убивство посла Росії в Туреччині Андрія Карлова.
Про це заявили самі бойовики, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іракський телеканал "Ас-Сумар".
У заяві "Джейш аль-Фатх" говориться, що 22-річний Мевлют Алтинташ, який застрелив Карлова, був членом їх угруповання, і вбивство посла Росії є тільки "першою помстою за жінок, дітей і людей похилого віку з Алеппо, а також за кров мусульман, що проливається по всьому миру".
Читайте також: Убивство посла РФ в Туреччині: росіян попередили про страшне
Наразі підтвердження автентичності поширеної заяви бойовиків не надходило.
"Джейш аль-Фатх" ("Армія завоювання") створили угруповання, що воюють з урядовими силами в Сирії, в 2015 році. У числі інших, в неї увійшли "Фронт ан-Нусра" і сирійська "Аль-Каїда".
Як повідомляв ONLINE.UA, 19 грудня Андрія Карлова на відкритті фотовиставки в Анкарі з криками "За Алеппо!" застрелив місцевий поліцейський, приставлений до охорони виставки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?