З'явилися тривожні новини про одному з українських в'язнів Кремля
Категорія
Події
Дата публікації

З'явилися тривожні новини про одному з українських в'язнів Кремля

З'явилися тривожні новини про одному з українських в'язнів Кремля
Джерело:  online.ua

Українські політв'язні Станіслав Клих і Микола Карпюк, яких в Росію визнали винними в участі у війні в Чечні, переведені на нові місця ув'язнення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російського адвоката Іллю Новікова.
Читайте також: В Європі взяли важливу резолюцію по укладеним в Росії українцям

"Станіслава Клиха етапували у Верхнеуральск. Ми поки не знаємо точно, але судячи по всьому - в сумнозвісну "Верхньоуральську критку". Список знаменитих в'язнів у неї такий, що можна визнати об'єктом Юнеско, але сидіти там від цього не легше. Про поточний стан Клыха нічого не відомо, сподіваємося отримати інформацію на наступному тижні", - зазначив Новіков.
"Микола Карпюк в не менш знаменитому Володимирському централі принципово відмовився від роботи. Він і раніше говорив мені, що працювати в Росії не буде. У зв'язку з цим йому збираються посилити, а можливо, вже посилили режим утримання. Консул планує відвідати його найближчим часом", - додав він.
Карпюка і Клиха затримали в 2014 році і звинуватили у вбивстві і участь у бандформуванні під час війни в Чечні. За версією Слідчого комітету РФ, українці воювали в Чечні в складі загону бойовиків під назвою "Вікінг" і брали участь в боях, під час яких загинули не менше 30 російських військових.
Карпюк і Клих наполягали на своїй невинності. Проте трохи пізніше вони були засуджені до 22,6 і 20 років позбавлення волі.
Як повідомляв ONLINE.UA, обидва українця заявляли, що визнання ними провини було вибито слідчими під час жорстоких тортур.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?