153 афганських ЗМІ припинили роботу через заборони талібів
Категорія
Світ
Дата публікації

153 афганських ЗМІ припинили роботу через заборони талібів

153 афганських ЗМІ припинили роботу через заборони талібів
Джерело:  online.ua

Організації, що підтримують вільні ЗМІ в Афганістані, заявили в понеділок, що з моменту падіння колишнього уряду в середині серпня 153 ЗМІ припинили свою діяльність в 20 провінціях. За словами посадовців організацій, ці засоби масової інформації включають радіо, друковані ЗМІ та телеканали, і, як повідомляється, основними причинами є як економічні проблеми, так і обмеження.

Джерело:  TOLOnews.

Офіційні особи заявили, що, якщо фінансова криза ЗМІ не буде вирішена і обмеження проти них не будуть усунуті, ще більше ЗМІ, ймовірно, припинять роботу в країні.

«Якщо організації, що підтримують ЗМІ, не звернуть увагу на ЗМІ, незабаром ми станемо свідками закриття всіх, що залишилися в країні ЗМІ», - сказав Худжатулла Муджададі, заступник голови Федерації журналістів Афганістану.

«Продовження цієї тенденції викликає побоювання. Ми закликаємо міжнародні організації негайно вжити заходів для вирішення цієї проблеми. В іншому випадку скоро настане кінець свободі преси й інших людських і громадянських свобод », - сказав Масрур Лутфі, представник Національної спілки журналістів Афганістану.

Представники ЗМІ, що припинили роботу підтвердили, що через економічні проблеми і обмежень вони більше не можуть працювати.

Радіо в Афганістані

Радіо Мілмо, розташоване в Пактіці, є однією з радіостанцій, які недавно припинили свою діяльність. Радіо було створено в 2011 році і висвітлювало політичні, культурні, економічні та спортивні новини.

«Через невідповідного робочого середовища і економічних проблем ми припинили свою діяльність», - сказав Якоб Хан Манзур, головний редактор радіо.

За словами Манзура, у Milma Radio було 35 співробітників, які працювали в 13 провінціях. Зараз всі колишні співробітники безробітні.

Джамалуддин Ельхам, колишній репортер радіо, сказав: «На жаль, через економічні проблеми наша радіостанція перестала працювати».

«Радіостанція припинила свою діяльність через економічні проблеми, і ми втратили роботу», - сказав Мохаммад Ікрам Шахаб, репортер.

Організації, що підтримують вільні ЗМІ в Афганістані, заявляють, що економічні проблеми серйозні, а робота в умовах обмежень створює великі проблеми для ЗМІ.

Однак таліби заявили, що постараються створити безпечні умови для ЗМІ і журналістів, щоб вони могли продовжувати свою роботу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?