Таліби з різкістю відкинули ідею Макрона про зону безпеки в Кабулі
Категорія
Світ
Дата публікації

Таліби з різкістю відкинули ідею Макрона про зону безпеки в Кабулі

Таліби з різкістю відкинули ідею Макрона про зону безпеки в Кабулі
Джерело:  online.ua

Керівництво угруповання “Талібан”, яке взяли владу в Афганістані, виступили проти ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона, що запропонував створити зону безпеки в Кабулі під егідою Організації Об’єднаних Націй.

Джерело: Franceinter

За словами речника талібів Сухайла Шахіна, афганська сторона не потребує відповідної зони для проведення гуманітарних операцій.

“В цьому немає потреби. Афганістан - незалежна країна. Чи можна створити таку зону у Франції або Великій Британії?” - наголосив представник руху.

Водночас він додав, що таліби прагнуть до гарних відносин з європейськими країнами та зокрема з безпосередньо Францією.

“Ми підтримуємо контакти з Францією вже кілька років. Франція може вести з нами дискусії, але вони не повинні бути обмежені умовами. Тому ми просимо і сподіваємося, що Франція визнає нас”, - резюмував Шахін.

Ідея Макрона щодо Афганістану

Французький президент нещодавно виступив із заявою про необхідність створення безпекової зони безпосередньо в Кабулі. Він анонсував, що з відповідним офіційним зверненням до ООН з цього приводу виступлять вже 30 серпня Париж і Лондон.

“Наш проєкт резолюції спрямований на встановлення під контролем ООН безпечної зони в Кабулі, яка дозволить продовжити гуманітарні операції... Це дуже важливо. Це забезпечить основу для роботи Організації Об'єднаних Націй в надзвичайній ситуації і, перш за все, дозволить... міжнародній спільноті чинити тиск на “Талібан”, - пояснив ідею сам Макрон.

Ситуація в Афганістані

Заяви європейських лідерів пролунали після вибуху біля аеропорту Кабула, який влаштував терорист-смертник ІДІЛ. Внаслідок цього теракту загинули щонайменше 200 осіб, серед них 13 американських військовослужбовців.

Через кілька днів після теракту в Кабулі знову прогримів потужний вибух. Місцеві ЗМІ повідомляють, що він став результатом ракетного обстрілу. Жертвами нового вибуху через попадання ракети в житловий будинок щонайменше стали вже 5 осіб

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?