19-річний хакер з Німеччини зламав доступ до функцій всіх автівок Tesla
Категорія
Технології
Дата публікації

19-річний хакер з Німеччини зламав доступ до функцій всіх автівок Tesla

19-річний хакер з Німеччини зламав доступ до функцій всіх автівок Tesla
Джерело:  online.ua

Підліток-хакер з Німеччини стверджує, що отримав доступ і контролював деякі функції більш ніж двох десятків автомобілів Tesla по всьому світу.

Джерело: твітер  хакера,  Drive Tesla

Доступ був отриманий не через вразливість інфраструктури Tesla, а через використання власниками сторонніх сервісів і ключів API.

У твіттері 19-річний Девід Коломбо (@david_colombo_) каже, що може віддалено запускати команди на понад 25 автівках Tesla в 13 країнах світу.

Маючи доступ до цих автомобілів, Коломбо каже, що він може вимкнути режим Sentry, розблокувати двері, відкрити вікна та завести автомобіль за допомогою дистанційного керування без ключа, і все це без відома власника, – йдеться у повідомленні видання.

Він також може бачити точне місцезнаходження автомобіля. У дискусії з Drive Tesla Коломбо підтвердив, що принаймні один із постраждалих автомобілів знаходиться в Кітченері, Онтаріо.

Хакер закликає краще працювати над захистом облікових записів Tesla

На щастя, хакер каже, що не має наміру використовувати свої нові сили на зло, але замість цього хоче зв’язатися з власниками, щоб повідомити їм, щоб краще захистити свої облікові записи.

На жаль, він ще не зміг зрозуміти, як це зробити, але вже представив свою програму CVE від MITRE, яка працює над виявленням, визначенням та каталогізацією публічно розкритих уразливостей кібербезпеки.

Згодом Коломбо підтвердив, що координує роботу з командою безпеки продуктів Tesla, щоб сповістити постраждалих власників.

Одним очевидним способом, за допомогою якого можна краще захистити свій обліковий запис, є використання багатофакторної аутентифікації (MFA), зазначають у виданні. Компанія Tesla випустила цю функцію минулого року, додавши додатковий рівень безпеки.

За останнім оновленими даними, згадана вразливість пов’язана з використанням сторонніх сервісів і токенів API.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?