Tesla оновила систему автопілота режимом для просунутих водіїв
Категорія
Технології
Дата публікації

Tesla оновила систему автопілота режимом для просунутих водіїв

Tesla оновила систему автопілота режимом для просунутих водіїв
Джерело:  online.ua

Компанія Tesla випустила бета-версі Full Self-Driving яка дає змогу вибрати один із трьох «профілів» водіння, які визначають, як автомобіль буде реагувати на певні ситуації на дорозі. Кожен режим, «Легкий», «Середній» і «Напористий», відрізняється за агресивністю (і потенційно безпекою).

Джерело: The Verge

Можливості FSD (Full Self-Driving описують як спосіб контролювати діяльність ТЗ під час таких неперебачуваностей як незаплановані зупинки, зміна смуги, дотримання дистанції та рух на жовте світло.

У мережі широко обговорюють оновлення та дають більш детальне уявлення про те, що воно насправді означає. В описі під опцією «Напористий» Tesla зазначає, що автомобіль «матиме меншу дистанцію руху» і «частіше змінюватиме смугу». Транспортний засіб також «не виїжджатиме з проїжджої смуги» та «може зупинятися на ходу».

Відео на YouTube показує всі три режими роботи, а в кінці показано, як Tesla описує кожен профіль FSD. У режимі «Легкий» автомобіль «має більшу дистанцію слідування та виконуватиме менше змін на смузі швидкості», тоді як режим «Середній» означає, що автомобіль «пройде середню дистанцію слідування та може здійснювати зупинки». Тим не менш, трохи важко вловити різницю між цими режимами з одного лише цього відео, оскільки воно не перевіряє поведінку автомобіля в інтенсивному русі або в суворих погодних умовах.

Важко сказати, наскільки ці профілі FSD змінюють спосіб руху автомобіля і чи розширюють межі безпеки, особливо під час подорожей під час дощу або снігу. Якщо описи цих профілів точні, це означає, що Tesla в режимі «Напористий» може уважніше стежити за автомобілями, дозволить їм зупинятися та частіше міняти смуги — поведінка, яка, як правило, є більш небезпечною, незалежно від того, яким ви користуєтесь автомобілем.

Пріоритет водіям з більш безпечними звичками водіння

Спірна бета-версія FSD від Tesla була розгорнута для більшої кількості користувачів у вересні минулого року на основі системи «Оцінка безпеки», яка надає пріоритет водіям з більш безпечними звичками водіння, проти чого застерігає Національна рада з безпеки на транспорті.

Варто зазначити, що в листопаді сталася перша в історії аварія з використанням режиму FSD Tesla. Водій не впорався з керуванням, в результаті одна людина загинула, ще 20 отримали поранення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?