20-й мандрівний кінофестиваль Docudays UA відбудеться в Україні
Категорія
Культура
Дата публікації

20-й мандрівний кінофестиваль Docudays UA відбудеться в Україні

Фестиваль Docudays UA побуває у 23 областях УКраїни
Джерело:  Docudays UA

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA пройде з жовтня по грудень 2023 року. Фестиваль побуває у 23 областях УКраїни.

Docudays UA пройде в Україні

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA пройде з жовтня по грудень 2023 року. Він розпочнеться у Полтаві та Хмельницькому й побуває у 22 областях України.

Про це повідомили організатори події.

Це буде ювілейний, 20-й фестиваль. Центральна тема 20 Docudays UA — "Образ майбутнього". Під час заходу торкатимуться тем:

  • покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань;

  • як упоратися із травмами, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на війні;

  • про відбудову України, зокрема як варто модернізувати населені пункти, аби вони були красивими, сучасними та інклюзивними;

  • про розмінування земель.

У діалозі будемо намагатися сформулювати нову українську мрію, — пишуть організатори фестивалю.

Фестиваль стартує 10 жовтня

Двадцятий мандрівний фестиваль стартує 10 жовтня об 11:00 в онлайн-форматі. Він розпочнеться з пресконференції, на якій будуть:

  • Світлана Смаль — виконавча директорка ГО "Докудейз";

  • Катерина Сінгурова — гостьова координаторка Мандрівного Docudays UA;

  • Ксенія Шиманська — директорка правозахисного департаменту ГО "Докудейз";

  • Дмитро Грешко — режисер;

  • Ілона Коротіцина — директорка медіаплатформи "Вгору", яка розповість про спецподію Мандрівного фестивалю — картину "Нескорений Херсон".

На відкритті мандрівного Docudays UA 10 жовтня 2023 року покажуть фільм "Король Лір: як ми шукали любов під час війни" Дмитра Грешка. Картина розповідає про переселенців, які опинилися в Ужгороді та разом із місцевим режисером ставлять трагедію Вільяма Шекспіра. Під час репетицій люди, які вимушено покинули свої домівки, відкривають себе по-новому.

Покази, дискусії та інсталяції для українських спільнот відбудуться також за кордоном.

Пресслужба Docudays UA додає, що поставити запитання спікерам, регіональним координаторам та переглянути стрічку-відкриття можна буде онлайн на сторінці кінофестивалю у Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?