Ізраїльсько-український фільм став переможцем кінофестивалю у Сантьяго
Категорія
Культура
Дата публікації

Ізраїльсько-український фільм став переможцем кінофестивалю у Сантьяго

Ізраїльсько-український фільм став переможцем кінофестивалю у Сантьяго
Джерело:  online.ua

Ізраїльсько-українська стрічка перемогла на кінофестивалі у Сантьяго. Драма Валерія виходить заміж здобула нагороду за найкращий фільм.

Джерело: УП. Життя

Ізраїльсько-українська стрічка перемогла на кінофестивалі у Сантьяго

Ізраїльсько-українська драма "Валерія виходить заміж" режисерки Міхаль Вінік здобула нагороду за Найкращий фільм на 19-му Міжнародному кінофестивалі в Сантьяго (Чилі). Ця стрічка днями стала одним з переможців Одеського кінофестивалю.

Фото: відкриті джерела

Сама Вінік також отримала візднаку за найкращу режисуру в міжнародному конкурсі.

Директор кінофестивалю в Сантьяго Карлос Нуньєс заявив, що драма режисерки Вінік містить "цікаві мізансцени, чіткі точки зору та майстерну роботу з акторами".

Фільм "Валерія виходить заміж" зібрав низку нагород

Світова прем'єра стрічки "Валерія виходить заміж" відбулася у вересні 2022 року на Венеційському кінофестивалі.

З того часу драма встигла зібрати низку нагород: за Найкращий фільм на Міжнародному кінофестивалі у Хайфі (Ізраїль), Премію Ізраїльської кіноакадемії за Найкращий сценарій, а також днями "Золотого Дюка" за Найкращий український повнометражний ігровий фільм на ОМКФ 2023.

Драма розповідає про двох українських сестер: одна з них задоволена своїм подружнім життям в Ізраїлі та хоче, щоб її молодша сестра Валерія теж вийшла заміж за місцевого чоловіка.

19-й Міжнародний кінофестиваль у Сантьяго (Чилі), або SANFIC, відбувався 20-27 серпня. Вперше пройшов у 2005 році, за цей час зміг стати одним із найпрестижніших кінооглядів Південної Америки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?