Фільм "Степне" української режисерки Вроди переміг на кінофестивалі у Локарно
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм "Степне" української режисерки Вроди переміг на кінофестивалі у Локарно

Фільм "Степне" української режисерки Вроди переміг на кінофестивалі у Локарно
Джерело:  online.ua

Українська режисерка Марина Врода перемогла на кінофестивалі у Локарно. Приз за найкращу режисуру отримав її фільм "Степне".

Джерело: ДержКіно України

Українка перемогла на кінофестивалі у Локарно

У суботу, 12 серпня, у швейцарському місті Локарно відбулася церемонія нагородження переможців 76-го Міжнародного кінофестивалю. Українська стрічка "Степне" режисерки Марини Вроди отримала відзнаку за найкращу режисерську роботу.

Український фільм "Степне" був відзначений нагородою за найкращу режисуру на кінофестивалі у Локарно. Вітаємо режисерку Марину Вроду та команду фільму!, – написали у Національному центрі Олександра Довженка.

За найкращу режисуру українська режисерка Марина Врода отримала нагороду "Пардо".

Фільм "Степне" – це історія кількох днів життя літнього чоловіка, який приїжджає в українське село Степне, щоб доглядати за своєю матір‘ю. Головні ролі у фільмі виконали: Олександр Максяков, Ніна Антонова, Олег Примогенов і Радмила Щеголева.

Зазначається, що у своїй промові Марина Врода згадала кінематографістів, які зараз на фронті, та членів команди, що були вбиті під час повномасштабного вторгнення.

У кінці режисерка перегукнулась "Слава Україні - Героям слава" з іншим переможцем фестивалю, румунським режисером Раду Жуде. Під час свого виступу він звернувся до швейцарської аудиторії із закликом не дати нейтральності опинитися на боці російської агресії.

Кого ще нагородили на кінофестивалі

Загалом у цьогорічній програмі фестивалю було представлено 214 фільмів

Зазначається, що головний приз кінофестивалю "Золотий леопард" отримала стрічка "Критична зона" іранського режисера Алі Ахмадзаде. Організатори фестивалю розповіли, що фільм, таємно знятий на вулицях Тегерану без дозволу іранської влади, є "гімном свободі та опору в Ірані".

Крім цього, спеціальний приз журі отримав румунський режисер Раду Жуде за фільм "Не чекайте надто багато від кінця світу".

Нагороду за найкраще виконання ролі розділили між Дімітрою Влагопулу за "Тварина" Софії Ексарху та Рене Сутендайк за "Солодкі сни" Ени Сендіяревич.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?