Каннський кінофестиваль оголосив переможців. Хто отримав золоту пальмову гілку
Категорія
Культура
Дата публікації

Каннський кінофестиваль оголосив переможців. Хто отримав золоту пальмову гілку

Каннський кінофестиваль оголосив переможців. Хто отримав золоту пальмову гілку
Джерело:  online.ua

У Франції закінчився 76-й Каннський кінофестиваль. На церемонії закриття переможцям вручили золоті пальмові гілки.

Джерело: Каннський фестиваль

Хто отримав головний приз на Каннському кінофестивалі

Головний приз отримав трилер «Анатомія падіння» французької режисерки Жюстін Тріє.Юридична драма розслідує винуватість чи невинність популярної романістки (Сандра Хюллер), звинуваченої у вбивстві свого чоловіка.

Тріє – лише третя жінка, яка отримала «Золоту пальмову гілку» (після Джейн Кемпіон за «The Piano» та автора «Titane» Джулії Дюкурнау). Приймаючи нагороду, Тріє згадала за протести проти французької пенсійної реформи, які були заборонені на фестивалі.

Гран-прі отримав фільм «Зона інтересів» британського режисера Джонатана Глейзера. Це адаптація роману про Другу світову війну, яка описує приватне життя німецького коменданта (Крістіана Фріделя), відповідального за страту незліченної кількості євреїв в Освенцимі.

Приз журі завоював «Опале листя» фінського кінорежисера Акі Каурісмякі.

Найкращий сценарій, на думку журі, мала стрічка «Монстр» японського сценариста Юдзі Сакамото.

Найкращим режисером визнано Чан Ань Хунг за фільм «The Pot au Feu». Події розгортаються у Франції 19-го століття і розповідають про спільну пристрасть між відомим гурманом (Бенуа Мажімель) і його кухаркою (Жюльєт Бінош) протягом майже 20 років.

Приз за найкращу жіночу роль отримала турецька акторка Мерве Діздар за стрічку «Про сухі трави». Вона зіграла вчительку сільської школи, яка кидає виклик егоцентричному головному героєві.

Найкращим актором став Кодзі Якушо за «Ідеальні дні». Він зіграв токійського робітника, який проводить свій ранок чистячи громадські туалети по всьому місту, залишаючи собі вільний час, щоб почитати книги, вирощувати дерева та спостерігати за людьми навколо.

Найкращий короткометражний фільм - «27», режисер Флора Анна Буда.

Цьогорічне журі складалося з режисера минулорічного переможця «Трикутник печалі» Рубена Остлунда та інших з акторів, режисерів і кінематографістів з усього світу, таких як Джулія Дюкурнау, Брі Ларсон, Рунгано Ніоні, Мар’ям Тузані, Пол Дано, Дені Меноше, Атік Рахімі та Даміан Шифрон.

Серед ведучих церемонії були актори Сон Кан Хо, Зар Амір Ебрахімі, Джон С. Райлі та креативний директор Pixar Піт Доктер.

Фінальний приз вручала американська актриса Джейн Фонда.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?