Блогерка влаштувала акцію на підтримку українців на Каннському кінофестивалі — відео
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Блогерка влаштувала акцію на підтримку українців на Каннському кінофестивалі — відео

Блогерка влаштувала акцію на підтримку українців на Каннському кінофестивалі — відео
Джерело:  online.ua

На 76-му Міжнародному Каннському кінофестивалі українська блогерка Ілона Чернобай влаштувала акцію на підтримку українців, вийшовши на червону доріжку у синьо-жовтій сукні та обливши себе червоною фарбою.

Джерело: Ілона Чернобай

Українка облила себе червоною фарбою на червоній доріжці в Каннах

Ілона Чернобай вийшла на червону доріжку в сукні з кольорами українського прапора та облила себе червоною фарбою перед сотнею репортерів.

Українка влаштувала акцію на прем’єрі фільму Джаста Філіппота «Acid».

На Каннському фестивалі є люди з різних країн - Великобританії, Іспанії, Польщі, Німеччини, Іспанії. Уявіть, що вас можуть прийти та вбити за прапор вашої країни. Українцям уявляти не треба. Вони щогодини наражаються на небезпеку не лише за наявність прапора, а навіть за просту розмову українською мовою. Наше головне завдання – показати, що Україна не відмовляється від своїх територій та людей. Ми знаємо, що на нас чекають у Донецьку, Луганську та Ялті незважаючи на будь-які міфи російської пропаганди, - написала Ілона у своєму Інстаграмі.

Подібну акцію протесту влаштували на минулорічному кінофестивалі, коли жінка вийшла на червону доріжку повністю одягненою, а потім роздяглася й показала напис на тілі: «Припиніть нас ґвалтувати».

Росіяни на Каннському кінофестивалі

На цьогорічному Каннському фестивалі присутні багато росіян – відкрив захід французький фільм "Жанна Дюбаррі" з Джонні Деппом у головній ролі, де співпродюсером є росіянин Костянтин Елькін, який працює в РФ.

Також на відкритті фестивалю на червоній доріжці була росіянка Вікторія Боня. Одна з найбільших московських компаній з дистрибуції фільмів Central Partnership також перебуває в Каннах для перемовин щодо продажу фільмів у РФ.

Також на фестивалі буде показано фільм "Підпілля" 1995 року сербського режисера Емира Кустуриці, який входить до переліку осіб Мінкульту, які створюють загрозу національній безпеці України.

Серед кінокритиків зі світових видань до складу журі увійшла російська "Медуза", яку назвали латвійською. Від неї до журі входить російський кінокритик Антон Долін.

Минулого року фестиваль ввів загальну заборону на участь російських делегацій або кінокомпаній, пов’язаних з РФ. Заборона діє і цього року.

Нагадаємо, що кінофестиваль розпочався 16 травня і триватиме до 27 травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?