У Каннах відзначили фільм вбитого окупантами в Маріуполі литовського режисера-документаліста
Категорія
Україна
Дата публікації

У Каннах відзначили фільм вбитого окупантами в Маріуполі литовського режисера-документаліста

У Каннах відзначили фільм вбитого окупантами в Маріуполі литовського режисера-документаліста
Джерело:  online.ua

Журі Канського кінофестивалю відзначило спеціальною нагородою "Золоте око" документальний фільм литовського режисера Мантаса Кведарачавічюса "Маріуполіс 2", якого в Маріуполі полонили, катували та вбили російські окупанти.

Джерело:  DW

Про що розповідає стрічка литовського режисера

Кведарачавічюс змонтував свій документальний фільм з кадрів, які знімав у березні та квітні в оточеному окупаційними кремлівськими військами Маріуполі.

Матеріал зберегла його наречена Ганна Білоброва, яка була разом з ним у Маріуполі.

Зокрема, литовський режисер знімав кадри із жителями Маріуполя під час російської облоги. Зрештою окупанти взяли його в полон, жорстко катували, а потім вбили.

Наш спеціальний приз дістається фільму, який неможливо порівняти з будь-яким іншим на цьому конкурсі. Дуже радикальний, мужній, художній та екзистенційний вислів "Маріуполіс 2, - зазначили представники журі Каннського кінофестивалю.

Фото - facebook.com/fcshakhtar

Між тим мер Маріуполя Вадим Бойченко попередив, що наразі у місті, що перебуває під контролем кремлівської окупаційної армії, існує загроза спалахів дизентерії, чуми та інших небезпечних хвороб, які загрожують тисячам тих, хто залишився в місті.

За його словами, загарбники в Маріуполі Донецької області вбили 22 тисячі осіб, що призвело до стихійних поховань. У "полоні" залишається ще понад 100 тисяч жителів.

Лікарі кажуть, що непрацююча каналізація, відсутність збору сміття і потепління, може призвести до спалахів інфекцій.

При цьому окупанти через міський порт вивозять український металопрокат до РФ.

Окупанти розпочали першу погрузку металопрокату з Маріупольського порту.
Оскільки немає підтвердження розблокування "нових воріт", метал будуть вивозити малими партіями. Продовжуємо фіксувати та слідкувати, - зазначив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?