Шольц та Макрон закликали Путіна звільнити захисників "Азовсталі"
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц та Макрон закликали Путіна звільнити захисників "Азовсталі"

Шольц та Макрон закликали Путіна звільнити захисників "Азовсталі"
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон та федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц закликали російського президента Володимира Путіна звільнити українських військових, які здалися у полон під час боїв на маріупольському заводі "Азовсталь".

Джерело: Єлисейський палац

Макрон і Шольц знову зателефонували Путіну

Президент Республіки Франція та канцлер Німеччини вимагали звільнення близько 2500 захисників «Азовсталі», взятих у полон російськими військами, - повідомили у пресслужбі Макрона.

Окрім того, Макрон та Шольц закликали Путіна до перемовин з Україною.

Президент Еммануель Макрон та канцлер Олаф Шольц знову заявили президенту Володимиру Путіну, що будь-яке рішення з приводу війни має бути узгоджене між Москвою та Києвом щодо поваги до суверенітету та територіальної цілісності України. Вони відновили свою вимогу про припинення вогню та закликали його якнайшвидше піти на прямий обмін із президентом України Володимиром Зеленським, — зауважили у Єлисейському палаці.

Також Макрон і Шольц наполягли на тому, щоб РФ дозволила експорт українських зернових Чорним морем задля уникнення світової продовольчої кризи.

Вони взяли до відома обіцянку президента Росії надати судам доступ до порту для експорту зернових без використання їх у військових цілях з боку Росії, якщо він буде попередньо очищений від мін, — додали у пресслужбі президента Франції.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?