Режисер Мартін Скорсезе у Каннах закликав підтримувати Україну — відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Режисер Мартін Скорсезе у Каннах закликав підтримувати Україну — відео

Режисер Мартін Скорсезе у Каннах закликав підтримувати Україну — відео
Джерело:  online.ua

Американський режисер Мартін Скорсезе висловив свою підтримку Україні на пресконференції після премʼєри своєї стрічки "Вбивці місячної квітки" на Каннському кінофестивалі.

Джерело: Variety

Скорсезе висловив підтримку Україні

Мартіна Скорсезе запитали про несправедливість у всьому світі та попросили висловити думку щодо війни Росії проти України. Журналістка зазначила, що фільм "Вбивці місячної квітки" нагадав їй про війну.

Дуже нервую з приводу агресії Росії, дуже нервуюся через цю ситуацію. Молоде покоління не пам'ятає Другу світову війну. Вони не пам'ятають балканські народи й те, що там було, і те, що було з Польщею у XIX столітті. Ми маємо підтримувати країни, які хоча б намагаються налагодити якийсь демократичний процес, - сказав він.

Скорсезе додав, що свобода слова насправді є найважливішою.

 Це не означає кричати про пожежу у переповненому театрі, коли вогню немає. Свобода слова необхідна, щоб мати можливість висловлюватися у мирний час. Звичайно, йдеться про мирне та доброзичливе висловлювання, - сказав він.

У січні 2023 року Скорсезе записав відеозвернення до українців.

У цей момент ваш дух, сила вашого духу, наче світло. Це світло всього світу. І я молюся, щоб воно було досить яскравим, аби провести вас крізь цю темряву

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?