Фільм про окупацію Чорнобиля отримав приз Міжнародного фестивалю короткометражного кіно
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм про окупацію Чорнобиля отримав приз Міжнародного фестивалю короткометражного кіно

Фільм про окупацію Чорнобиля отримав приз Міжнародного фестивалю короткометражного кіно
Джерело:  online.ua

Документальний фільм Олексія Радинського «Чорнобиль 22» отримав приз на Міжнародному фестивалі короткометражного кіно в Оберхаузені.

Джерело: Міжнародний фестиваль короткометражного кіно

Стрічка про Чорнобиль взяла гран-прі міжнародного фестивалю

На сайті фестивалю повідомили, що 1 травня відбулося нагородження призів 69-го Міжнародного фестивалю короткометражного кіно в Обергаузені.

У чотирьох конкурсах присуджено 20 призів і численні почесні відзнаки. Загалом на фестивалі було виділено понад 43 000 євро призових, - повідомили там.

Гран-прі у розмірі 8 тис євро в Міжнародному конкурсі отримав український режисер Олексій Радинський за фільм «Чорнобиль 22».

Радинський таємно зробив відеозаписи з мобільного телефону російського вторгнення на територію навколо Чорнобиля. У фільмі є інтерв’ю мешканців і працівників електростанції, які дивуються, чи знали російські солдати, що вони окупували "зону смерті".

Журі відзначило здатність Олексія Радинського створювати напругу в переповіді російського вторгнення, водночас зводячи мости між історіями та можливим майбутнім без відкритої естетизації. Чесні та відверті інтерв’ю у фільмі роблять його важливою роботою для сьогодення, а також для майбутніх поколінь. щоб озирнутися назад, – заявило журі.

Радинський розповів, що під час роботи над фільмом він з командою провів понад двадцять глибинних інтерв‘ю зі свідками російських воєнних злочинів у Зоні.

Ці люди дуже різні: від працівників атомної станції до самоселів та екологів. Їхні свідчення об‘єднує одне спостереження: росіяни опинились у Чорнобильській зоні, не маючи жодної гадки про те, куди вони насправді потрапили, - написав режисер.

Фільм доступний онлайн сьогодні до 23:00 за Києвом на сайті кінофестивалю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?