Віра Фарміга і Мартін Скорсезе проведуть концерт до століття "Щедрика" у Нью-Йорку
Категорія
Культура
Дата публікації

Віра Фарміга і Мартін Скорсезе проведуть концерт до століття "Щедрика" у Нью-Йорку

Віра Фарміга і Мартін Скорсезе проведуть концерт до століття "Щедрика" у Нью-Йорку
Джерело:  online.ua

Американський режисер Мартін Скорсезе та акторка українського походження Віра Фарміга стануть ведучими концерту в Карнегі-Голл в Нью-Йорку з нагоди столітньої річниці прем’єри "Щедрика".

Джерело: Український Інститут

У Нью-Йорку відбудеться концерт на століття виконання "Щедрика"

У 2022 році минає 100 років з часів першого виконання "Щедрика" у найпрестижнішому концертному залі Нью-Йорка – Карнегі-Голл.

Цьогоріч виповнюється сто років відомому туру УНР Капели Олександра Кошиця у США, під час якого вони вперше виконали тепер улюбленого всіма "Щедрика". З огляду на популярність пісні через століття, гастролі продемонстрували успішність української культурної дипломатії, — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

4 грудня у тому ж залі відбудеться великий концерт "Notes from Ukraine", в якому візьмуть участь хорові колективи з України та Північної Америки.

Зокрема на концерті виступатимуть український дитячий хор «Щедрик» з Києва, українська капела бандуристів Північної Америки ім. Т. Шевченка, український хор «Думка» з Нью-Йорка та хор "Трініті Вол-Стріт".

Спеціальними гостями заходу є американська оперна співачка Джанай Брюггер та українська фолк-співачка Марічка Марчик.

Крім того, композитор Тревор Вестон представить свою нову композицію на вірш Сергія Жадана, що був написаний спеціально для концерту.

Де подивитися трансляцію концерту "Notes from Ukraine"

Концерт можна буде переглянути онлайн 4 грудня о 21:00 за київським часом на онлайн на сервісі Vimeo. Трансляція буде доступною за посиланням.

Notes From Ukraine — благодійна подія, частину коштів від придбаних квитків спрямують у фонд UNITED24 для відбудови України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?