30% ракетних ударів Росії за минулий тиждень були по цивільних об’єктах — Генштаб
Категорія
Україна
Дата публікації

30% ракетних ударів Росії за минулий тиждень були по цивільних об’єктах — Генштаб

30% ракетних ударів Росії за минулий тиждень були по цивільних об’єктах — Генштаб
Джерело:  online.ua

За минулий тиждень російські війська завдали 30% від усіх своїх ракетних ударів по Україні по цивільних об’єктах.

Джерело: брифінг заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов

РФ нанесла по Україні 630 ударів крилатими ракетами з 24 лютого

Загалом протягом тижня майже 30% ракетних ударів противника було завдано по об’єктам цивільної інфраструктури, що свідчить про цілеспрямованість дій російського політичного й військового керівництва щодо геноциду українського народу, - сказав Громов.

Він зазначив, що війська РФ майже в півтора рази наростили кількість авіаційних ударів порівняно з попереднім тижнем.

Минулого тижня противник щодня наносив від семи до 12 авіаційних ударів, а лише 8 та 9 липня його авіацією було завдано 50 ударів. Позавчора, 12 липня – 30 ударів. Здебільшого противником було уражено об’єкти у Донецькій, Запорізькій та Харківській областях.

Від початку повномасштабного вторгнення війська РФ завдали по Україні 630 ударів крилатими ракетами типу «Іскандер» та «Калібр».

Ситуація на фронті за минулий тиждень

Громов повідомив, що за минулий тиждень з 7 липня ЗСУ відбили всі атаки ворога і не втратили жодного метру землі.

В Донецькому операційному районі противник зусилля зосереджує на витісненні українських підрозділів із займаних позицій на Сіверському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Також завдає вогневе ураження вздовж усієї лінії зіткнення із застосуванням всього спектру озброєння.

Громов повідомив, що у зв’язку з великими втратами низка військових частин противника ЗС РФ та так званих "ЛДНР" виведено на відновлення боєздатності.

На Сіверському напрямку відмічається зниження активності противника в наступальних та штурмових діях. На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії з метою оволодіти н.п. Спірне, Берестове, Вершина. Намагався захопити Вугледарську ТЕС, встановити контроль над трасою Бахмут-Лисичанськ. Протягом останнього тижня ворог завдавав ракетних авіаударів у районі н.п. Бахмут, Костянтинівка, Соледар, Спірне, Часів Яр, Дружківка, Семигір'я, Берестове, Вугледарська ТЕС та ін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?