На Запоріжжі військові РФ масово тікають через обстріли ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

На Запоріжжі військові РФ масово тікають через обстріли ЗСУ

На Запоріжжі військові РФ масово тікають через обстріли ЗСУ
Джерело:  online.ua

Представники Запорізької ОВА заявили, що ФСБ РФ розшукує на території регіону дезертирів зі складу армії РФ, які переховуються у підвалах та покинутих будівлях, плануючі втекти з війни.

Джерело: Telegram-сторінка Запорізької ОВА

На Запоріжжі окупанти масово дезертують через обстріли ЗСУ 

За інформацією української розвідки, підрозділи ФСБ Росії здійснюють пошук дезертирів зі складу окупаційних військ на території тимчасово окупованої Запорізької області, - зазначають представники ОВА.

Зазначається, що кількість дезертирів у лавах кремлівської окупаційної армії на території Запоріжжя зростає з кожним днем і наразі становить вже близько 60 осіб.

У відомстві додали, що за минулу добу зафіксували 51 обстріл позицій українських захисників з боку окупантів. Ворог застосовував танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

У той же час Кремль відправляє на війну проти України окрім контрактників і солдатів строкової служби також найманців з кількох приватних військових компаній.

За інформацією журналістів видання "Медуза", в Україні на боці кремлівських окупантів воюють найманці з досвідом бойових дій в країнах Африки, Сирії, Лівії та Донбасу.

Зокрема, Кремль використовує найманців ЧВК "Редут", "Вагнер", а в Москві почали створювати добровольчий батальйон "Собянінський полк".

При цьому московський полк фінансує з бюджету міста. Однак влаштовуються в нього чоловіки з інших регіонів.

Керує набором так званий "глава армії ДНР" Роман Висоцький з позивним "Болгарин".

Вербуючи найманців, командири стверджують, що крім зарплати будуть також доплачувати від мера Москви Сергія Собяніна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?