Туреччина заяивла про створення координаційного центру вивезення українського зерна
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина заяивла про створення координаційного центру вивезення українського зерна

Туреччина заяивла про створення координаційного центру вивезення українського зерна
Джерело:  online.ua

За словами очільника Міністерства оборони Туреччини Хулусі Акари, учасники чотиристоронніх переговорів у Стамбулі 13 липня офіційно домовилися про створення координаційного центру з експорту українського зерна морським шляхом.

Джерело:  Anadolu

У Туреччині створять координаційний центр вивезення зерна

На чотиристоронній зустрічі було досягнуто домовленості щодо технічних питань, як-от спільний контроль у точках виходу з порту та прибуття та забезпечення навігаційної безпеки на маршрутах пересадки, – заявив глава МЗС Туреччини.

Він також повідрмив, що наступного тижня делегації України та Росії знову зустрінуться в Туреччині й погодять усі деталі та підпишуть відповідну угоду.

За словами представника ООН Фархана Хака, керівництво Організації вважає ці перемовини "чимось позитивним".

Як уже згадувалося раніше, російська, делегації України, РФ та Туреччини провели зустріч з посадовцями ООН у Стамбулі з метою перемовин щодо відновлення експорту українського зерна на тлі загострення глобальної продовольчої кризи.

Росія, за планом, повинна дати згоду на перемир'я під час руху вантажів, а Туреччина – за підтримки ООН – інспектуватиме кораблі, щоб розвіяти побоювання Росії щодо контрабанди зброї.

Як стверджує очільник МЗС Дмитро Кулеба, експорт зерна з українських портів не відновиться без гарантій безпеки для судновласників, вантажовласників і України як незалежної держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?