50 країн-членів ООН засудили розв'язану Кремлем війну в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

50 країн-членів ООН засудили розв'язану Кремлем війну в Україні

50 країн-членів ООН засудили розв'язану Кремлем війну в Україні
Джерело:  online.ua

Близько 50 найбільш провідних країн-членів ООН засудили розв'язану Кремлем війну проти України та виправдання про нібито "боротьбу з неонацизмом".

Джерело: "Укрінформ"

Провідні країни-члени ООН засуджують кремлівську війну проти України

Ми засуджуємо Росію за те, що вона знову зловживає своїм місцем у Раді Безпеки ООН для поширення дезінформації. Ми відкидаємо зусилля РФ по спотворенню історії у своїх політичних цілях і просуванню вкрай шкідливих брехливих наративів і дезінформації про сусідні країни, зокрема шляхом навішування на інших ярликів неофашистів і неонацистів, які не мають під собою ніяких підстав, - йдеться у заяві представників України, ЄС, Австралії, Канади, Хорватії, Грузії, Японії, Молдови, Чорногорії, Великобританії, США та інших.

Автори заяви зазначають, що й надалі засуджуватимуть нацизм, неонацизм, антисемітизм, антиромський расизм та інші форми расизму, расової дискримінації, ксенофобії та нетерпимості.

Фото - ru.wikipedia.org

Між тим країни-агресори РФ та Білорусь опинились на порозі відсторонення від участі у Олімпіаді-2024 в Парижі.

Про це журналістам британського таблоїду The Guardian розповів член МОК Крейг Ріді.

За його словами, продовження цима двома країнами війни проти України зменшує шанси на те, що їх спортсмени зможуть поїхати на Ігри-2024 практично до нуля.

Більшість тамтешніх атлетів дискваліфікована профільними федераціями, що позбавило права кваліфікуватися на Олімпіаду.

Федерації отримали чітку інструкцію та погодилися не запрошувати росіян і білорусів для участі в змаганнях. У зв'язку з цим, як на мене, проходження ними кваліфікації малоймовірне. Виняток – теніс, дзюдо та велоспорт, де федерації вчинили інакше, - зазначив Рідлі.

Наступні літні Олімпійські ігри заплановані на липень-серпень 2024 року. Господарем змагань Париж обрали ще в 2017-му на сесії Міжнародного олімпійського комітету в Лімі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?