Клімкін прогнозує блискавичний вступ України до НАТО після перемоги у війні
Категорія
Політика
Дата публікації

Клімкін прогнозує блискавичний вступ України до НАТО після перемоги у війні

Клімкін прогнозує блискавичний вступ України до НАТО після перемоги у війні
Джерело:  online.ua

На переконання колишнього очільника Міністерства закордонних справ України Павла Клімкіна, Україна має шанс вступити в НАТО за прискореною процедурою після перемоги у війні над Росією.

Джерело: "Радіо НВ"

Клімкін допускає швидкий вступ України до НАТО після закінчення війни

Український дипломат вважає блискавичний вступ до НАТО Швеції та Фінляндії "класним" прецедентом. Він також звернув увагу на те, що незалежно від планів щодо вступу до НАТО Україна домагатиметься верховенства права, розвиватиме інституції та демократію.

Ну а все, що стосується конкретики, переозброєння, натівських стандартів, я думаю, що це практично заходитиме. Тобто процес підготовки до вступу вже практично почався, ви ж бачите, - наголосив Павло Клімкін.

Журналісти поцікавилися у колишнього очільника МЗС, чи може Україна вступити до НАТО за прискореною процедурою, Клімкін відповів, що "про прискорений вступ можемо сто відсотків говорити".

Павло Клімкін (фото — з відкритих джерел)

Звісно, під час війни НАТО не робитиме жодних різких рухів… Я думаю, що давайте вступати без будь-яких формальностей, готуватися до вступу, а потім, коли момент прийде - все буде так само блискавично, це всім цілком зрозуміло, - озвучив свій прогноз Павло Клімкін.

Він також додав, що наразі вкрай складно відповісти, коли і за яких умов це станеться, та "чи країни НАТО чекатимуть падіння путінського режиму".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?