900 українських морпіхів пройшли навчання у Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

900 українських морпіхів пройшли навчання у Британії

900 українських морпіхів пройшли навчання у Британії
Джерело:  online.ua

900 українських морпіхів закінчили навчання у Британії. Бійців тренували військовослужбовці Королівської морської піхоти та британські командос.

Джерело: Європейська правда

900 українських морпіхів навчалися у Британії

Близько 900 українських морпіхів пройшли навчання у Великій Британії, де відпрацьовували операції на воді на малих човнах та рейди на берег.

Про це повідомило Міністерство оборони Британії.

Морпіхів тренували військовослужбовці Королівської морської піхоти та британські командос, програма за підтримки інших партнерів тривала у Британії шість місяців.

Саме про ці навчання казав прем’єр Британії Ріші Сунак анонсував під час візиту президента Володимира Зеленського до Британії.

Командос вчили українських колег проводити надводні операції у невеликих човнах, у тому числі з рейдами на берег. Це перше таке навчання, проведене Британією для українських військових.

Ця навчальна програма від еліти, британських командос, допоможе Україні розбудовувати свою морську піхоту і розширить її можливості виконувати операції на морі, – зазначив міністр оборони Бен Воллес.

Кожна група проходила п’ятитижневу програму тренування з фізичною підготовкою, тактикою, тактичною медициною, відпрацюванням планування операцій.

Навчання включало і використання різноманітної піхотної зброї – NLAW, Stinger, мінометів, безпілотників для ведення розвідки, знищення фортифікацій противника за допомогою вибухівки.

Завершилися студії для віськових завданням із плануванням та виконанням рейдів у денних та нічних умовах.

Серед людей, які проходили вишкіл – багато колишніх цивільних без військового досвіду, а також бійці, що вже мають бойовий досвід, але служили в інших родах військ.

Окрім британців, інструкторами були також морпіхи з Нідерландів.

Фото: twitter.com/DefenceHQ

20 тисяч українців пройшли вишкіл у Британії з початку війни

Загалом з початку 2022 року у Британії в рамках навчальної програми за підтримки багатьох союзників пройшли вишкіл понад 20 тисяч українців.

На початку 2023 року Британія пообіцяла продовжити програму та підготувати ще 20 тисяч бійців.

Раніше Генштаб показував фото з навчань у Британії, в рамках яких українські військові відпрацьовували ведення вогню з NLAW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?