Україна сформувала першу групу пілотів для навчань на F-16 — Politico
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна сформувала першу групу пілотів для навчань на F-16 — Politico

Україна сформувала першу групу пілотів для навчань на F-16 — Politico
Джерело:  online.ua

Вісім українських пілотів, які вільно володіють англійською, готові розпочати навчання на винищувачі F-16, щойно затвердять навчальний план.

Джерело: Politico

Навчання на F-16

Видання посилається на офіційного представника США та людини, знайомої з українським планами.

Навчання почнеться, щойно план, що розробляється невеликою кількістю європейських союзників, затвердять Сполучені Штати.

Точний час цього плану ще є не зрозумілим.

Представник США також сказав, що 20 пілотів, які трохи володіють англійською, можуть розпочати мовні курси у Великій Британії вже цього місяця. Можливо, саме про це навчання говорив президент України Володимир Зеленський, коли оголосив про його початок раніше цього місяця.

Загалом визначено 32 українських пілоти, які потенційно можуть взяти участь у навчальній програмі, але знання англійської мови залишається каменем спотикання. Цих пілотів буде достатньо для двох ескадрилій літаків.

Коаліція літаків для України

Загалом коаліція з 11 країн НАТО допоможе українцям навчитися керувати американським винищувачем, причому більша частина навчання відбудеться в Данії та Румунії.

Адміністрація Байдена все ще очікує офіційної пропозиції щодо навчання від європейських союзників, але чиновник США сказав, що Вашингтон «сподівається», що план надійде протягом кількох тижнів.

Українські чиновники пообіцяли, що не будуть використовувати F-16 для польотів над територією Росії та бомбардування цілей там.

Представники США наполягають, що F-16 призначені для багаторічної оборони України, щоб змусити Росію не посилювати свого вторгнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?