Adidas та Nike назвали дії Трампа «катастрофою»
Категорія
Економіка
Дата публікації

Adidas та Nike назвали дії Трампа «катастрофою»

Adidas та Nike назвали дії Трампа «катастрофою»

Провідні виробники спортивного одягу та взуття Adidas та Nike звернулися з відкритим листом до президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Liga.

У зверненні до американського лідера керівники компаній назвали катастрофою для своєї галузі наміри запровадити проти імпорту з Китаю мита в розмірі 25%. На їхнє переконання, це призведе до суттєвого подорожчання продукції, що врешті відобразиться на платоспроможності десятків мільйонів американців. Також це загрожує економічній життєздатності компаній, які ведуть бізнес в галузі виробництва спортивного одягу та взуття.

На думку авторів листа, введення 25-відсоткових мит призведе до підвищення видатків американців на купівлю кросівок та іншого взуття щонайменше на 7 млрд доларів щороку.

Відомо, що частка Китаю у загальному імпорті в США спортивного взуття становить 72%. Більшість американських та європейських брендів вже давно перенесли в КНР свої основні виробничі потужності.

Відкритий лист до президента США, крім керівників Adidas та Nike, підписали десятки інших представників компаній-виробників спортивного одягу та взуття: зокрема PUMA, Reebok, ASICS, Columbia Sportswear, Fila та Converse.

10 травня уряд США підвищив з 10 до 25% розмір мит на товари з Китаю на суму 200 млрд доларів. Дональд Трамп вважає, що це дозволить покращити торговельний баланс Сполучених Штатів та принесе в бюджет додаткові податки.

Нагадаємо, що Володимир Гройсман вчора розповів, що стане причиною економічної кризи в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?