Акціонери Apple позиваються проти очільника компанії Тіма Кука: уже відома причина
Категорія
Технології
Дата публікації

Акціонери Apple позиваються проти очільника компанії Тіма Кука: уже відома причина

Акціонери Apple позиваються проти очільника компанії Тіма Кука: уже відома причина
Джерело:  online.ua

6 листопада офіційно стало відомо, що акціонери Apple на чолі з пенсійним фондом Великої Британії позиваються проти CEO компанії Apple Тіма Кука. Варто звернути увагу на те, що причиною стала заява очільника корпорації, зроблена ще 2 роки тому. Інформацію про судовий позов підтвердила Окружна суддя США Івонн Гонсалес Роджер, передає ONLINE.UA з посиланням на smarternewsnow.

Йдеться про те, що в 2018 році Кук у розмові з аналітиками переконливо стверджував, що Китай точно не входить в список країн, де відбувається зниження продажів iPhone.

"При цьому вже через кілька днів після цієї заяви Apple дала команду постачальникам скоротити виробництво iPhone. 2 січня 2019 року компанія знизила прогноз квартальної виручки на суму до 9 мільярдів доларів. Це стало повною несподіванкою, зокрема і для інвесторів. Тоді Кук пояснив це натягнутими відносинами між Китаєм і США", — йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, зниження прогнозу доходів стало для Apple першим з моменту запуску iPhone в 2007 році. Тоді акції Apple впали на 10%, і це спровокувало падіння ринкової вартості компанії на 74 мільярди доларів.

Варто звернути увагу на те, що Apple вже виступила з офіційною позицією, яка повторює слова Тіма Кука, що немає жодних доказів того, що він обдурив позивачів або мав намір обдурити їх. Однак суддя Роджерс продовжує стверджувати, що акціонери мають рацію в тому, що слова Кука були помилковими і такими, що вводять в оману.

Нагадаємо, інсайдери нещодавно дізналися, що технологічний гігант Apple пришвидшив роботу з розробки власної пошукової технології на тлі масштабного розслідування Мін’юсту США проти Google. Хоча компанія намагається не розголошувати свої сміливі плани, в останніх малопомітних змінах в iOS 14 експерти помітили намагання створити аналог пошукового сервісу Google.

Як повідомляв ONLINE.UA, демократи у американському Конгресі оголосили справжню війну Apple, Google, Amazon та Facebook. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?