Американська компанія Virgin Galactic назвала вартість квитка на політ у космос
Категорія
Технології
Дата публікації

Американська компанія Virgin Galactic назвала вартість квитка на політ у космос

Американська компанія Virgin Galactic назвала вартість квитка на політ у космос
Джерело:  online.ua

Американська компанія Virgin Galactic, що входить до складу міжнародного конгломерату Virgin Group Річарда Бренсона, заявила про відновлення продажу квитків на польоти в суборбітальний простір. Стартова ціна таких квитків стартує від 450 тисяч доларів.

Джерело:  VIRGIN GALACTIC

Варто зазначити, що такі дані щодо вартості квитків Virgin Galactic вказала у фінансовій звітності за другий квартал 2021 року. Зараз є можливість придбати один або кілька квитків одразу.

Варто відзначити, що перший туристичний політ компанія запланувала на вересень 2021 року.

Що відомо про початок космічного туризму

Відомий британський підприємець сер Річард Бренсон засновник корпорації Virgin Group, до складу якої входить одна з найбільш відомих в останні роки Virgin Galactic, що розробляє літаки для космічного туризму VSS Unity класу SpaceShipTwo нарешті здійснив свою мрію полетіти в космос. Він побував в космосі у віці 71 років та успішно приземлився.

Бренсон заявляв, що хоче спочатку сам здійснити політ в космос, а вже у наступному році брати на борт клієнтів.

Сам політ виглядає приблизно так: ракетний двигун у задній частині виробленого компанією Бренсона зорельота Unity вмикається і несе корабель до неба. Звідти члени його екіпажу та пілоти мають можливість спостерігати надзвичайний вид на планету внизу.

Максимальна висота, досяжна Unity, становить приблизно 90 км, і під кінець підйому астронавти на кілька хвилин можуть опинитися у невагомості, плавати по кабіні й дивитись з вікна. Однак під час спуску, як і у літаку, необхідно повернутися на своє місце та застібнути ремені безпеки. Усього політ триває кілька годин, однак вигляд з вікна усі члени екіпажу Бренсона називають "неймовірним та незабутнім".

Додамо, що уряд США визнає межу космосу приблизно на висоті 80 км і присуджує звання астронавтів кожному, хто її подолає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?